Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Documentarul ”Transylvania Dragon” ajunge la Timișoara, kilometrul zero al aventurii VIDEO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Descoperiți Banatul și Transilvania așa cum nu le-ați mai văzut niciodată: peisaje care îți taie respirația, oameni deosebiți, imagini care îți vor rămâne în minte și în suflet toată viața! Marți, 7 iulie 2015, cu începere de la ora 19:00, documentarul “Transylvania Dragon” va avea premiera la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara. Urbea de pe Bega a fost punctul zero al aventurii începute de “dragonul” Flaviu Cernescu, alături de regizorul Sabin Dorohoi, iar acum devine orașul în care echipa de temerari va prezenta producția care a însumat 17 zile de filmări intensive în cele mai frumoase și renumite locuri din regiunile istorice Transilvania și Banat.

”Transylvania Dragon” este o călătorie intensă, care a atras mii de oameni la demonstrațiile extreme de slackline ale “Balaurului” Flaviu Cernescu, toate acestea fac parte din viitorul film documentar, prima producție de acest gen din România, care aduce în prim plan pasiunea, curajul nebun, frumusețea și unicitatea.

Documentarul ne va purta în cele mai speciale locații din Transilvania și Banat, din Timișoara – orașul de suflet al lui Flaviu Cernescu, Reșița – locația în care “dragonul” a stabilit un nou record național de slackline, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România: Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO – Mocãniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni.

Prima oprire a fost Timișoara, devenită astfel kilometrul 0 al filmărilor care s-au desfășurat, ulterior, în 14 locații celebre din zona de vest a țării. Reșița – locul în care sportivul a reușit să stabilească un nou record național, mergând pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru orașul de pe Bârzava. Au urmat Bocșa, orașul de baștină al lui Flaviu, Carașova, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO – Mocãniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni.

Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, a mers pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului a fost fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu artistul acrobat s-a întâlnit cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

Viitorul documentar a fost filmat pe parcursul lunii octombrie, iar echipa a parcurs practic întreg Banatul şi Transilvania, filmând o parte din cele mai renumite obiective turistice. Filmul este produs de Western Transylvania Studios, singura casã de producţie din vestul țãrii şi regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy” din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Herculane şi Anina. Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=mKdjwQtTp1U&feature=youtu.be]

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore