Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ediţia a IV-a a Festivalului Filmului Evreiesc Timişoara, aproape de debut

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Proiecţiile din cadrul festivalului vor avea loc în Sinagoga din Cetate şi în spaţiul Fundaţiei Rubin – Papillon Café. Acestea reunesc o selecţie de filme de ficţiune şi documentare, lung-metraje şi scurt-metraje. De o mare valoare artistică şi documentară, filmele incluse în program sunt produse în diverse ţări ale lumii şi au fost premiate la o lungă listă de festivaluri (detalii pe www.bjff.ro).

Fundaţia Culturală Art Promo a organizat până în prezent trei ediţii ale Festivalului de Film Evreiesc Bucureşti (FFEB) şi o pregăteşte pe a 4-a. Acest festival urmăreşte să familiarizeze publicul românesc cu problematica şi civilizaţia evreiască cu scopul de a crea o punte culturală între cele două popoare, un cadru mai larg al recuperării şi valorificării moştenirii culturale a minorităţilor din România şi al dialogului intercultural şi interetnic.

Dedicat înţelegerii, folosirii şi păstrării moştenirii artistice şi culturale a poporului evreu, festivalul aduce în faţa publicului din România viaţa evreului, atât cea contemporană cât şi cea din istorie. Festivalul îşi propune de asemenea să omagieze personalităţi marcante de origine evreiască ale culturii române şi universale. Numai cunoscându-i pe ceilalţi, numai oferindu-ne la rândul nostru spre cunoaştere, putem provoca mutaţii masive în perceperea reciprocă pentru a parcurge drumul viitorului împreună. Filmul este o parte a unui astfel de drum. Festivalului Filmului Evreiesc este un vehicul pentru acest drum.

Desfăşurat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi al Institutului Cultural Român, Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti se bucură de patronajul de onoare al Ambasadei Statului Israel, Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Ambasadei Republicii Federale Germania, Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Bucureşti.

Pentru împlinirea obiectivelor de cunoaştere şi de punte culturală între popoare, iniţiativa de la Bucureşti trebuia să ajungă în cât mai multe oraşe ale României şi astfel a apărut ideea unor festivaluri locale. Primul dintre acestea este Festivalul Filmului Evreiesc Timişoara organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ambasadei Statului Israel, respectiv cu susţinerea Societăţii Filarmonice Timişoara.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore