Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Femeile ”politice” sunt MAI ”BUNE”! 65 de parlamentare, mai active cu 40% decât cei 509 bărbați, la un loc, în Parlamentul României

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Prima ediție a acestui raport a fost elaborată în decembrie 2013 și conținea clasamentele grupurilor parlamentare și ale parlamentarilor în funcție de activitatea desfășurată. Ediția actuală aduce ca noutate comparația între activitatea femeilor din Parlamentul României și cea a bărbaților.

Femeile din Parlamentul României au un Indice al Activității Parlamentare (IAP) de aproape 34, față de cel al partenerilor bărbați, de peste 24, chiar dacă nicio femeie nu este lider de grup parlamentar. Cele 54 de deputate sunt cu peste 2% mai active decât cei 330 de deputați, iar cele 11 senatoare sunt cu peste 78% mai active decât cei 159 de senatori. ”Este un argument în plus pentru implicarea femeilor în politică și pentru asumarea responsabilității deciziei publice. În general, femeile vor să rezolve problemele, nu să le creeze. La momentul actual sunt mai puțin de 12% femei în Parlamentul României”, a declarat Andreea Paul, prim-vicepreședinta PDL.

Cei 170 de senatori sunt cu 2,3% mai activi decât cei 404 deputați

IAP pentru Camera Deputaților are o valoare medie de aproape 24,6. IAP a crescut cu 57,5% în prezent față de rezultatele obținute în urma primelor două sesiuni parlamentare. Totuși, IAP mediu pentru Senat este mai ridicat, cu o valoare de peste 25. IAP a crescut mai accentuat decât în cazul deputaților, cu 67,6% în aceeași perioadă.

Cel mai ”harnic” grup parlamentar rămâne în continuare PDL și la a doua ediție a elaborării acestui raport, cu o creștere a IAP cu 62,5%, deși numărul de parlamentari PDL s-a redus cu 15 persoane față de ultimul an.

Ce este IAP?

Indicele Activității Parlamentare (IAP) este alcătuit ca medie ponderată a principalelor activități parlamentare, calculat după cum urmează: inițiative legislative (30%), luări de cuvânt (25%), declarații politice (20%), întrebări și interpelări (15%), moțiuni (10%).

IAP la nivel individual este un indice cantitativ. Latura sa calitativă rezidă din agregarea și ponderarea principalelor activități parlamentare urmărite. În unele cazuri, valoarea foarte mare a IAP este rezultatul numărului mare de luări de cuvânt al unor deputați sau senatori, reprezentând mai degrabă o îmbunătățire cantitativă a IAP, decât una calitativă.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore