Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Reţeta zilei – Cornuleţe fragede

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

INGREDIENTE:

360 g smântâna slabă sau iaurt

350 g untură

2 linguriţe de zahăr

20 g drojdie proaspătă

1/4 linguriţă sare

1 esenţa vanilie

Umplutură: gem nucă rahat etc

550- 600 g faina sau cât cuprinde depinde de tipul de făină pe care îl folosiţi

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron se pune smântâna şi se adăugă drojdia sfărâmata şi zahărul.Se amestecă până compoziţia devine omogena apoi se adăugă untură (netopita) sarea şi esenţa de vanilie iar la sfârşit se adăugă treptat faina.Se frământă până se obţine un aluat omogen, pe care îl înfăşuram în folie alimentară şi îl punem pentru 2 ore la frigider.Se întinde o foaie mai subţire din care decupam dreptunghiuri.Se pune în mijloc umplutură (gem, rahat, nucă).Se formează cornuleţe pe care le coacem la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand se racesc se pudreaza cu zahar.

Poftă Bună!!!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore