Reteta zilei – Prajitura cocomac

Reteta zilei – Prajitura cocomac

INGREDIENTE

Blat 1

8 albuşuri

200g zahăr

2-3 linguri faină

1 praf de copt

50 g mac nemacinat

75g nucă de cocos

Blat 2

3 ouă

6 linguri zahăr

3 linguri apă

6 linguri faină

Crema:

8 gălbenuşuri

250 g zahăr

2 plicuri cappucino clasic

1 plic ness

150 g lapte

300 g unt sau margarină pentru creme

Pentru ornare. 100 g ciocolată

Mod de preparare: Blat 1: Albuşurile la temperatura camerei se bat cu un praf de sare până devin spumă, apoi se adaugă zahărul câte puţin şi se bat până se topeşte zahărul.Se adaugă macul şi nucă de cocos amestecând cu un ţel iar la final se pune faina tot treptat amestecată cu praful de copt. Copozitia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 170 grade aproximativ 25 min.

Blat 2: se bat albuşurile se adaugă zahărul, gălbenuşurile apa şi făina şi se coace pe dosul tăvii peste care aţi pus o foaie de hârtie de copt (asemănătoare foii de doboş dar va fii puţin mai groasă).

Crema. Gălbenuşurile se bat bine cu zahărul până îşi dublează volumul se adaugă, cappucino şi nesul, apoi laptele. se pune pe baie de aburi şi se bate până devine o cremă mai groasă.Se lasă apoi la răcit şi se adaugă la untul frecat spuma.

Asamblare: Blat1 + 1/2 crema +blat2 +restul de cremă +ciocolată rasă

Vă doresc

Poftă Bună!!!

Lasă un comentariu la acest articol !

Ţi-a plăcut articolul ? Dă-mi un Like !

Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.voceatimisului.ro
Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *