Timișoara va avea cel mai modern centru de diagnosticare a cerului de prostată. Deschiderea Oncogen a rămas doar o formalitate.

0
1435

Cea de-a treia ediție a „Săptămânii sănătății prostatei” a fost organizată de către clinica de Urologie a Spitalului Județean, fiind prezentat ieri, într-o conferință de presă în noua clădire, Oncogen. În cadrul acestui eveniment, peste 300 de bărbați în vârstă de peste 50 de ani au beneficiat de analize gratuite de sânge, în urma cărora s-a putut constata dacă sunt sau nu în pericol să sufere de această boală.

Ridicând mai multe semne de exclamare asupra importanței patologiei prostatei și senzibilizând opinia publică, medicii au vorbit în cadrul conferinței de presă despre această problemă întâmpinată de tot mai mulți bărbați. În România, în fiecare an se diagnostichează peste 4.000 de cazuri de cancer de prostată, iar anual mor peste 2.000 de persoane, fiind al doilea caz de cancer cu cel mai mare procent de mortalitate, după cel pulmonar.

Diagnostica precoce, asemenea celui de col uterin, facilitează simțitor vindecarea ulterioară. Centrul Oncogen, printre cele mai moderne din estul Europei, este programat să fie inaugurat în perioada 20-25 octombrie, până atunci mai fiind puțin de lucru. „După câțiva ani de la demararea proiectului Oncogen, am ajuns pe ultima sută de metri, astfel că în săptămâna 20-25 octombrie, se va face inaugurarea. Este o mândrie pentru Spitalul Județean din Timișoara că definitivează un proiect de o asemenea anvergură, care 100% va crește nivelul de pregătire și de profesionalism. Mai sunt câteva mici locuri de remediat”, a precizat managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina.

Spune-ţi opinia civilizat!