Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Recalificare la volan! Lucian Torj nu mai vrea să fie asociat cu lumea interlopă din Timișoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Lucian Torj, la fel ca și fratele său, Ovidiu, sunt nume absolut cunoscute în orașul de pe Bega. Identități grele, persoane cu notorietate! Ce-i drept, părerile sunt împărțite, vizavi de cei doi frați!
Opinia publică i-a asimilat drept interlopi, organele judiciare îi consideră recidiviști, iar ”băieții de oraș” îi tratează cu respect. Cel puțin, aceasta este percepția publică!

Și e greu să scapi de o asemenea ”ștampilă”, mai ales că ambii frați, între care există o diferență de 9 ani, au cunoscut viața și de-afară, în libertate, și de după gratii, în regim de detenție. Separat, în diferite perioade de timp și nicodată ”la pachet”!

Lucian Torj a ajuns în ghearele legii, în 2009, chiar din postura de consilier local al PSD Biled. A fost acuzat, alături de alte 16 persoane, de șantaj, trafic de persoane și constituirea unui grup organizat.

A stat doi ani în stare de arest preventiv, după care a fost eliberat. În 2016, s-a încheiat și procesul: cei 16 inculpați au primit, la comun, 80 de ani de pedepse cumulate.

Lucian Torj a fost achitat pentru cele 3 acuzații dar, cum petrecuse deja 2 ani în arest, pentru justificarea măsurii privative de libertate, judecătorii “l-au încălțat” cu o condamnare de 3,6 ani pentru… proxenetism.

Astfel că, după pronunțarea sentinței, Lucian Torj s-a reîntors la penitenciar, unde a mai executat 5 luni și 2 săptămâni, după care a fost eliberat.

A fost unica experiență cu oamenii legii, din postura de deținut, a lui Lucian Torj! După ce a fost eliberat, a atacat la CEDO decizia de privare de libertate, motivând că ar fi ”singurul proxenet din România, fără prostituate”.

Acum, pe 27 februarie a.c., așteaptă soluția vizavi de ”tratamentul” pe care i l-a aplicat statul român! ”Atunci, când m-am eliberat definitiv și am scăpat de acest coșmar, mi-am jurat că nu mă mai întorc, acolo, niciodată. A fost prima și ultima oară! M-am pus pe picioare, am strâns din dinți, mi-am refăcut viața, m-am ținut departe de orice discuții și mi-am văzut de treburile mele. Sunt zece ani, exceptând restul de pedeapsă de 5 luni, care a survenit în 2016, de când îmi văd de familia mea și de treburile mele”, povestește Lucian Torj.

Reglare de conturi… virtuală

Și Torj s-a ținut de cuvânt! S-a făcut șofer de TIR, a pus pe picioare o mica afacere de transport internațional și astăzi coordonează o echipă care bate, în lung și-n lat, autostrăzile UE.

Alerg prin toată Europa. Da, și eu conduc TIR-ul, cot la cot cu băieții pe care-i coordonez. Nu mi-e frică de muncă. Acum sunt liniștit. Am tot ce îmi trebuie. Dumnezeu să mă țină în putere și sănătos, e tot ce îmi doresc”, spune Torj.

Există totuși și o poveste care-l deranjează pe fostul interlop. Mai exact o analogie care, interpretată greșit, l-a scos pe Lucian Torj, din nou, în lumina reflectoarelor.

Practic, o poveste care l-a făcut vedetă, peste noapte:

Eram plecat din țară când s-a petrecut nebunia asta. O demonstrează tahograful, o spun contractele, martorii și o arată și WhatsAppul. Dintr-o data, toată lumea a început să mă sune și să mă întrebe dacă sunt ok. După am aflat că eram vedetă, că aș și luat bătaie pe la nu știu ce club, că aș fi fost tăiat cu sabia și că aș fi fost internat la Casa Austria din Timișoara. Poza mea era mare acolo în presă, numele meu în titlu, iar în rest erau niște fotografii blurate cu unul însângerat, pe caldarâm, despre care se spunea că aș fi eu. Și tot tacâmul, inclusive povestea vieții mele de interlop. Am încercat să le spun celor care au pus în circulație această chestiune, că e o greșeală, dar nu am avut cu cine…”.

Ulterior, informația a apărut în toată presă, chiar și națională, Lucian Torj fiind acuzat că, în plină destructurare de către oamenii legii a grupării conduse de Lucian Boncu, ar fi încercat să pună mâna pe putere și să preia ”biznisul”!

Lucru total fals, spune Torj. Unde mai pui că, într-o altă publicație centrală, Lucian Torj, ”bătutul”, ar fi devenit… Ovidiu Torj, fostul soț al nu mai puțin celebrei Brigitte Sfăt.

La loc comanda!

Chiar dacă nu e foarte clar, nici măcar acum, cine a fost ”accidentatul” sau dacă evenimentul respectiv chiar a avut loc vreodată, un lucru e cert. Lucian Torj n-are nicio treabă cu toată povestea asta!

O demonstrează, în plus, chiar și actele eliberate de Spitalul Județean Timișoara care arată, negru pe alb, că Lucian Torj nu a fost consultat/internat nici în perioada prezumtivă a scandalului public, nici înainte și nici după!

Și nici nu călcat vreodată în Spitalul Județean Timișoara, în calitate de pacient:

Văd că unii încearcă din greu să mă lege, din nou, de lumea asta cu care nu mai am nicio treabă de mai bine de un deceniu. Am făcut o plângere pentru că vreau ca povestea să fie lămurită, iar numele meu să fie scos din acest context negativ. Acum, văd că l-au băgat și pe fratele meu, în discuție, în încercarea de a mă sensibiliza. Nu merge! Eu nu am nicio treabă cu fratele meu. E treaba lui ce face, ce zice, cu cine se întâlnește sau cu cine se ceartă. Eu nu am mai vorbit cu el de mai bine de 3 ani. Nu-mi doresc decât să se facă dreptate, să fiu lăsat în pace, ca să-mi văd de treabă și de familia mea. Da, nu o să susțin niciodată că am fost mereu un sfânt, dar nici nu o să accept să fiu târât, fără nicio vină, în tot soiul de can-can-uri, care nu au nicio treabă cu persoana mea”.

E limpede că Lucian Torj nu mai suportă titulatura de ”interlop” și ii priește reconversia profesională! E clar că vrea să lase trecutul în urmă și că, în afară de viața lui liniștită, nu-și mai dorește altceva.

Cu atât mai puțin, să fie în lumina reflectoarelor, subiect al unor reglări de conturi imaginare sau dueluri cu săbii: ”Vreau ca toată lumea să mă lase în pace. Ce a fost, a fost! Cu siguranță, nu o să mai fie niciodată. Am fost <interlop> odată, în urmă cu mult timp, dar azi sunt om de afaceri și așa voi și rămâne, cu siguranță…”!

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. Il cunosc personal pe Lucian. Am incercat la un moment dat sa fac parte din echipa lui de transport. Nu era pentru mine; sincer e greu sa fi sofer de tir. Cel putin pentru mine. Ca prieten, inteligent , plin de viata si cu un simt al umorului care doar oamenii cu o anumita capacitate il pot avea. Ca manager, parolist , chiar daca eu nu prea am fost. Asta e. Am ramas prieteni . Bafta si drumuri bune iti doresc , prietene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore