Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
vocea timisului

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Publicitate Vocea Timisului

Din aceeași categorie

Angajați DAȚI AFARĂ, de la Aeroportul Timișoara în timp ce un ”apropiat” al directorului Alfred Simonis e ANGAJAT urgent

De ceva timp, conducerea Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timișoara, pregătește o ”lovitură” angajaților care nu sunt pile sau cunoștințe a directorilor, sau nu simpatizează cu partidul din care aceștia fac parte (PSD).

Astfel, începând cu data de 6 aprilie 2015 a fost desființat ”Serviciul de Securitate”, pe care directorul general Daniel Idolu, când a fost instalat pe acest post, în 2012, l-a transformat în ”Compartimentul Pază”.Așadar, oameni cu pregătire și cu experiență în activitatea aeroportuară și securității, majoritatea dintre ei, cu 20 de ani de muncă în acest domeniu, au fost anunțați că toți vor fi trecuți la o societate privată care va efectua paza  Aeroportului Internațional Timișoara, întrucât serviciile de securitate a obiectivului au fost externalizate.

Este o acțiune fără precedent în România, fiind în același timp un mare abuz, întrucât Codul Muncii obligă angajatorul să ofere un loc de muncă similar, la desființarea unui post, ceea ce a urmărit conducerea aeroportului, prin externalizarea acestui serviciu de pază. În cazul de față, angajații AIT nu beneficiază de prevederile legale, aceștia fiind transferați din instituția de stat într-o societate privată, de unde aceștia pot fi concediați fără a da nimeni socoteală, toată acțiunea având loc fără a fi consultați angajații în cauză.

În aceste situații, pasagerii rămân fără niște elemente minime de securitate. Controlul de securitate este făcut în continuare de același personal, însă supravegherea terminalelor în zonele publice, a bagajelor abandonate lucruri prevăzute în regulamente europene, vor ajunge pe mâna unor angajați ai societății de pază, a căror medie de vârstă depășește 50 de ani. O parte dintre aceștia sunt pensionari, angajați să-și completeze veniturile din pensie.

Pe data de 6 aprilie 2015, la aeroportul din Timișoara a poposit o inspecție din cadrul Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), iar inspectorii acesteia au penetrat două dintre cele trei puncte de control ”testate” (mai exact PC 1 – punctul de control-acces principal spre platforma de îmbarcare-debarcare a pasagerilor și PC 3 – punctul de control-acces pentru personal din terminalul ”B”. Un martor aflat la faţa locului în timpul controlului, ne-a declarat:  

Au intrat ”ca-n brânză” cum se spune, asta dovedind clar lipsa de profesionalism din partea angajaților pe care-i are firma respectivă. Inspectorii AACR, veniți de la București special pentru această acțiune de verificare, au utilizat ID-uri false pentru a trece pe lângă angajații societății de pază și au reușit.

Cristian Popovici

Una dintre persoanele angajate de curând de conducerea Aeroportului Internaţional Timișoara, tocmai pe funcția de șef la ”securitate”, este Cristian Popovici – ”frățiorul” directorului administrativ Alfred Simonis, consilier local. Popovici este un apropiat al tânărului social-democrat, care, între timp, a fost mutat deja la serviciul juridic al AIT. ”E o problemă că am ajuns să-l angajez pe unu’ pe care-l cunosc de mult? Dacă eu am nevoie de un jurist și cunosc trei juriști, nu îi iau pe niciunul pentru că mă dați voi la ziar?” a replicat Alfred Simonis când a fost întrebat de ce a fost angajat Popovici, în condițiile în care zeci de angajați au fost dați afară abuziv.

Printre cei angajați de curând la AIT se află o altă persoană ”interesantă”, mai exact fiul adjunctului șef de vamă de la Aeroport, Cristian Cobliș, dar și un fost SRI-st, făcut peste noapte coordonator de pază, Flaviu Șimon, care a lucrat în domeniul IT până în 2012, iar de atunci și până acum nu a avut activitate.

Un alt personaj angajat recent, tot la ”securitate”, este Daniel Tărăbâc (membru PSD), care n-a avut nicio legătură cu actualul post pe care-l ocupă, el fiind economist de meserie. În total, acest compartiment are șapte persoane, toate angajate pe bază de pile, amiciție și interese politice.

Tot la capitolul angajați noi putem enumera și „amantele” sau alte ”nepotisme” mai-marilor din AIT, cu nume și prenume, dar pentru a nu le ”strica imaginea”, cel puțin deocamdată, ne vom abține. Între nou-veniți se regăsesc prietenul uneia dintre fiicele directorului Daniel Idolu, un nepot al soției acestuia, o nepoată a aceluiași Idolu dar și prietenul celei din urmă, sau o juristă -Ramona Cobliș, care s-a făcut de râs în cadrul Primăriei Timișoara, de unde a fost nevoită să plece cu „coada între picioare”. Știe cineva cine e această doamnă? Nora lui Viorel Cobliș, același ”adjunct” al vămii din aeroport. 

Suntem convinşi că într-o zi cineva va răspunde pentru toate aceste abuzuri şi va plătii daune morale şi materiale (nu din bani publici), oamenilor care au rămas fără locuri de muncă şi au recâştigat acest drept în instanţele de judecată.

Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

3 COMENTARII

  1. “Astept sa fiu reintegrat la Siguranta Aeronautica si, de data aceasta, sa fiu lasat sa-mi fac treaba, nu ca in decembrie 2013, dupa primul proces, cand am stat mai mult prin parcare! La vremea respectiva, pentru a simula punerea in aplicare a hotararii judecatoresti, s-a creat un post, care a fost desfiintat dupa ce mi s-a repartizat mie. S-a lucrat cu atata cinism, incat, in data de 16 decembrie, la ora 8 dimineata, am primit hartia cu repartitia pe post, iar in aceeasi zi, la ora 13, decizia de concediere. Abuzurile sunt atat de evidente, incat am reusit sa demonstrez in instanta ca toata reangajarea mea nu a fost decat o inscenare pentru a putea fi dat afara din nou”, ne-a declarat Valeriu Lupu.

  2. ,,Este un caz evident de discriminare la locul de munca. Urmeaza sa ne adresam si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii”, spune avocatul Laura Martonosy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore