press

Expoziţia „Film Poster Is Not Dead” reuneşte o selecţie de 36 de afişe, realizate de studenţii şcolilor de artă din Cehia şi România. Evenimentul este o continuare a vernisajului de succes de acum doi ani „101 Czechoslovak Film Poster“ ce a marcat un moment unic în istoria design-ului. „Film Poster Is Not Dead” îşi va deschide porţile pe data de 8 aprilie, începând cu orele 18:00.

Evenimentul, organizat de Centrul Ceh în parteneriat cu Terry Posters, dă viaţă unei arte dispărute după 1989 şi anume acea artă care înfrumuseţează şi conferă individualitate şi autenticitate afişelor de film, întocmai prin spaţiul rezervat creativităţii. Acest fenomen a dispărut odată cu globalizarea industriei de film, iar posterele s-au transformat într-un simplu element ce face parte din „pachet”, realizat după un model standard. „Veţi fi surprinşi de creativitatea afişelor studenţilor, care nu se mai găseşte astăzi pe afişele de film făcute pe calculator şi pline de logo-urile partenerilor,” a mărturisit Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh.

Studenţii au primit o sarcină simplă – să ilustreze un film clasic, un film din noul val cehoslovac sau un film românesc contemporan – iar un juriu ceho-roman a selectat 36 de postere din sute primite. Alături de studenții din Praga, Pilsen, Uşti nad Labem, Bucureati şi studenţii de la Universitatea de Vest Timişoara au acceptat provocarea. Expoziţia va fi prezentată anul acesta şi în Republica Cehă. „Afişele studenţeşti din cadrul expoziţiei Film Poster Is Not Dead, reinventează designul de afiş de autor, în multiple forme şi tehnici: minimalism, ilustraţie, schiţă şi colaj,” a menţionat Pavel Rajcan, fondatorul colecției Terry Posters din Praga.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 8 aprilie – 11 mai, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.