Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cei mai „scumpi” fotbalişti sunt la Timişoara. Dacă şi puştiul tău e pasionat, înscrie-l FOTO/VIDEO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Un proiect extrem de ambiţios a prins contur în 2013, iar în acest an dezvoltarea lui va continua pe toate ramirule posibile. „Şcoala de Campioni” a debutat cu aproape un an în urmă. Asociaţia Club Sportiv United Timişoara a luat naştere în luna iulie a anului 2013, reprezentând o continuare a activităţii desfăşurate de către membrii fondatori ai clubului, din luna noiembrie a anului 2012, când proiectul reprezenta o colaborare cu Clubul de Fotbal Costică Donose Craiova. „Împreună cu colegul şi prietenul meu Andrei Popescu am îndrăznit să visăm la mai mult, la un adevărat club de fotbal cu 4-5 grupe de copii cu vârste diferite. Asta era în mintea noastră înainte de a ne pune pe treabă. Implicându-ne foarte mult în găsirea de copii dornici de ceva nou, de antrenamente moderne şi venind cu o mentalitate diferită, fiind amândoi foarte tineri, încet-încet au început să sune telefoanele pentru înscrieri iar în două-trei luni am adunat două grupe” ne-a povestit Cătălin Lungu – profesorul de sport şi în acelaşi timp antrenorul a trei dintre grupele pe care le pregăteşte clubul pentru fotbalul de performanţă.

Şapte dintre copii care au făcut primul antrenament în 2012 mai fac şi astăzi parte din grupele clubului, iar din luna mai a anului 2013, activitatea s-a extins şi în Buziaş, cu sprijinul autorităţiilor locale de acolo, unde se pregătesc aproximativ 20 de copii. La Timişoara clubul are momentan, în pregătire, un număr de 80 de copii de diferite vârste, organizaţi în grupe de vârstă în funcţie de anul naşterii, respectiv:
– 2007-2008-2009;
– 2005-2006;
– 2003-2004;
– 2001-2002;
– 1999-2000.

Cătălin Lungu are misiunea extrem de dificilă, dar în acelaşi timp la fel de plăcută de a lucra cu cei mai mici dintre aceştia, el pregătind grupele 2003-2004, 2007-2008 şi 2009, antrenorul având şi el la rându-i doar 25 de ani. Generaţia de pitici, născută în 2009 – ceea ce înseamnă ca au între 4 şi 5 ani, este cea la care am insistat să participăm la un antrenament.

Puştii sunt extraordinar de dornici să înveţe să joace fotbal şi abia aşteaptă să pună piciorul pe minge. „Grupa se antrenează împreună de 3 luni iar în tot acest timp copiii au avut o creştere vizibilă mai ales la modul de a înţelege despre ce este vorba în acest sport. De-a lungul programului de pregătire copiii au învăţat elemente specifice jocului de fotbal juvenil, pase, dribling, preluare, bineînţeles la nivelul lor de a executa aceste procedee, însă baza există. Nu rămâne decât să se specializeze prin exerciţii iar peste un an să ştie singuri când trebuiesc executate aceste elemente. Cel mai dificil antrenament este cel de poziţionare în teren, deoarece fiind foarte mici uită repede unde trebuie să stea, însă îşi aduc aminte doar la un semn discret, deoarece sunt nişte copii foarte inteligenţi şi foarte ataşaţi de acestă joacă, pentru ei, numită fotbal. Dorinţa mea cea mai mare este ca aceşti copii să fie apreciaţi de toţi cei care îi văd jucând iar peste ani să mă pot mândri că „x” sau „y” a început fotbalul la A.C.S. United Timişoara şi a fost elevul meu. Asta cred că îşi doreşte orice antrenor de copii care gândeşte sănătos şi corect” ne-a dezvăşuit tânărul tehnician.

Componenţa celor mai mici dintre grupe este următoarea (fotbaliştii prezenţi la antrenamentul la care am fost şi noi prezenţi): Oprea Alexandru Mihai (născut în 2007), Onofrei Raul (2008), Gheorghiţă Andrei Daniel (2009), Onică Victor Dominic (2009), Laţcu Darius (2009), Kovacs Dean (2009), Filipaş Bogdan (2008), Crainic Denis (2007), Danciu Carlos Andrei (2007), Giampetrujji David (2007), Anton Luca Sebastian (2007), Mecher Albert Nicolas (2008), Urechescu Mihnea (2008), Bucovan Casian (2009), Kosz Filip Paul (2007) şi Cădăreanu Rareş Ştefan (2007).

Programul de antrenament al grupei se desfășoară în fiecare weekend deoarece este mai accesibil părinţilor să-şi aducă piticii la antrenament, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 11:00, pe terenul sintetic de la Clubul Lemon (vis-a-vis de Magazinul Billa – Spitalul Judeţean)

În afara celor mici, clubul A.C.S. United Timişoara are şi echipa de minifotbal seniori, participantă în campionatul judeţean de minifotbal Timiş, iar pe viitor se doreşte „crearea unei echipe de seniori pe teren mare la care să jucăm şi noi, antrenorii, iar pe lângă noi să îi promovăm pe cei mai mari juniori ai noştri, care nu mai pot juca în campionatele judeţene de juniori, mă refer la copiii de 14-15 ani. Astfel le oferim posibilitatea de a termina junioratul în cadrul clubului nostru şi de a face pasul către echipe de nivel mai înalt” a mai adăugat Lungu.

Cine este Cătălin Lungu

Născut pe data de 12 februarie 1988, a terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport în anul 2010. Nu a profesat în domeniul său de activitate în şcoli deoarece a considerat că „salariile sunt date în bătaie de joc” motiv pentru care s-a orientat spre o mare pasiune de-a lui, „…şi mi-a ieşit până acum”. „Jucând fotbal la nivel de Liga a III-a mi-am dat seama că nu am destul talent pentru a ajunge un fotbalist mare aşa cum mi-am dorit, aşa că am apucat calea antrenoratului şi încă din facultate m-am înscris la cursul de antrenori, sperând că într-o zi voi profesa. A venit mai repede decât mă aşteptam acea zi, iar acum mă bucur de ceea ce fac şi mă implic mai mult decat 100%” ne-a mai spus tânărul antrenor, care recunoaşte cu mâna pe inimă că „pentru clubul de fotbal sunt dispus să fac sacrificii mai mari decât le-am făcut până acum. Plăcerea cea mai mare este când îi văd pe copii că vin cu drag la antrenamente şi se simt bine. Astfel le poţi capta atenţia şi îi poţi învăţa mult mai uşor. Pe toţi juniorii care fac parte din club îi tratez ca pe frăţiorii mei mai mici, sperând că într-o bună zi o să ajungă mari fotbalişti.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=JrIKreDS7R0&feature=youtu.be]

Dacă ai un puşti atât de mic căruia îi place mingea înscrie-l şi tu la A.C.S. United Timişoara, AICI.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore