Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Clătite – REŢETA ZILEI – 20 septembrie

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
19.7 ° C
20.1 °
18.9 °
48 %
2.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
25 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
22 °

Clătitele sunt unul dintre cele mai rapide deserturi(sau aperitive) şi tocmai de aceea au devenit extrem de populare. Simplu de realizat, din ingrediente care se regăsesc în orice frigider, clătitele sunt un suport excelent pentru aproape orice tip de umplutură, dulce sau sărată.

Reţeta lor primară conţine apă (şi/sau lapte), ouă, făină, unt sau ulei, sare. Însă, ca orice lucru simplu, clătitele se pot complica după preferinţă. Totuşi, pentru a obţine clătite reuşite – ca formă, consistenţă şi gust – trebuie evitate excesele de orice tip.

Cea mai frecventă greşeală care se face la realizarea clătitelor este faptul că mulţi se concentrează asupra clătitei, în încercarea de a o face mai bună, în loc să atribuie această atenţie excesivă asupra umpluturii. Sfatul nostru este să faceţi exact pe dos.

Pentru că cele mai bune clătite sunt cele care respectă regulile de bază. Iar clătita umplutură aşteaptă.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 min (plus 30)

Ingrediente:

  • 125 grame de făină (1 pahar)
  • 2 ouă
  • 120 ml lapte (o jumătate de pahar)
  • 120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)
  • 30 grame unt topit (2 linguri)
  • 2 linguriţe zahăr ( doar pentru umpluturi dulci)
  • puţină sare (un sfert de linguriţă)
  • câteva linguri de ulei pentru prăjit

Preparare:

  1. Amestecaţi ouăle cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel. Adăugaţi treptat laptele şi apa. La final adăugaţi sarea şi untul şi amestecaţi până când obţineţi un aluat subţire şi cremos.
  2. Lăsaţi aluatul să se odihnescă 30 de minute.
  3. Încingeţi o tigaie – de preferinţă teflonată – la foc mediu. Ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi un polonic mic de aluat (un sfert de pahar). Rotiţi din încheietura mâinii, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii.
  4. După aproximativ 2 minute desprindeţi marginile clătitei cu ajutorul unei spatule şi întoarceţi-o. Coaceţi-o şi pe cealaltă parte timp de aproximativ un minut.
  5. Continuaţi la fel cu celelalte clătite.

Clătitele se servesc calde, rulate sau pliate (în patru), cu umpluturi dulci sau sărate.

E de preferat să nu adăugaţi decât foarte puţin zahăr în clătite, chiar şi în cazul celor destinate umpluturilor dulci, deoarece vor deveni lipicioase, se vor lipi mai uşor de tigaie şi se vor învechi mai repede. Nu exageraţi cu aromele pentru că o clătită parfumată va acoperi gustul umpluturii.
Clătitele se umplu doar înainte de servire. Se pot păstra câteva zile în frigider – acoperite cu folie alimentară ca să nu se usuce – şi se reîncălzesc în microunde înainte de utilizare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare