cet-sud-colterm

154 de milioane de lei – atât are de plată societatea locală de termoficare către creditori. Datoriile acumulate par să crească de la o zi la alta, iar compania nu este eligibilă pentru a contracta un credit care ar putea stinge datoriile istorice. Consilierii locali au votat în 2016 alocarea a 84 de milioane de lei în conturile companiei cu titlul de majorare de capital, însă banii nu au fost încă viraţi pentru că bugetul Timişoarei nu a fost votat.

„Urmează o bombă care aduce lucruri pozitive. Am cerut premierului să aloce din fondul special al guvernului din care s-au alocat bani şi pentru alte firme similare o sumă de 34 de milioane de lei ca să terminăm cu pietrele de moară istorice pe care le tot ducem după noi. Am stins foarte mult ceea ce însemna datorii cu majorări cu penalităţi pe care Colterm le-a avut când eu am devenit primar. Eu am apreciat suportul guvernamental pe care l-am avut în timp de la guvernul USL şi sper ca şi acum aşa cum în alte oraşe s-a oferit ajutor guvernamental să primim şi noi pentru a reuşi să scăpăm de aceste pietre de moară. Colterm la ora aceasta funcţionează pe un bilanţ pozitiv de funcţionare. Dacă lăsăm la o parte penalităţile şi datoriile, diferenţa dintre venituri şi cheltuieli este una cu un uşor plus, drept urmare noi ne-am făcut datoria. Dar dacă avem de dus aceste datorii istorice, e greu. (…) Eu le-am cerut ca linii directoare să ia toate măsurile indicate de specialişti pentru redresarea companiei. M-au întrebat dacă inclusiv să facă disponibilizări dacă se constată că sunt persoane care nu au niciun rol acolo. Le-am răspuns: Colterm nu poate fi instituţie de asistenţă socială pe banii timişorenilor, prin urmare dacă există personal inutil în companie, el trebuie disponibilizat”, a declarat astăzi primarul Nicolae Robu.

Edilul timişorean a admis că premierul nu i-a răspuns încă la solicitarea de finanţare a Colterm, asta după ce primarul a lipsit de la întâlnirea avută de premier cu primarii din judeţ vineri, la Consiliul Judeţean Timiş. „Nu mi-a răspunsl-am sunat, eu am trei numere de-ale dânsului. L-am sunat presupun că este ocupat, este în şedinţe, nici eu nu pot să răspund, nu am primit răspuns la SMS. Nu mai ştiu, hârtia a fost depusă de Colterm. Suma cerută cred că este de 34 de milioane de lei. Cu asta cred că se rezolvă totul. Este vorba de datoriile care creează probleme”,a mai spus primarul.