Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cupa Poli s-a încheiat. ASU Politehnica se impune în finala de la baschet

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

 

Victorie la scor pentru ASU Politehnica în finala competiţiei baschetbalistice din cadrul Cupei „Poli”. Cei de la ASU s-au impus în faţa celor de la Scorpionii Timişoara cu scorul de 79-45, adjudecându-şi cel mai înalt loc de pe podium. Festivitatea de premiere a avut loc duminică.

După ce în faza anterioară, Scorpionii Timişoara s-au impus cu în faţa celor de la Street Heroes cu 99-45, iar cei de la ASU se impuneau în faţa aceloraşi „eroi” cu 98-32, cele două învingătoare şi-au disputat marea finală.

După un meci disputat de studenţi în condiţii „crâncene”, finala disputându-se în balon (!), pe un „cancer de frig”, aşa cum a catalogat situaţia căpitanul Scorpionilor, aceştia au fost învinşi de ASU Politehnica Timişoara cu scorul de 79-45, după ce jucătorii de la marea câştigătoare au dominat tot meciul.

„În primul rând vreau să felicit echipa adversă. Ne-au fost net superiori, se vede că joacă de mai mult timp împreună decât o facem noi. S-au simţit pe teren, s-au apărat, au alergat, ceea ce noi nu prea am reuşit. Acesta este motivul principal pentru care am pierdut. Nu avem nici un fel de scuze pentru felul cum am jucat, dar mergem mai departe. Despre organizare, tot ce pot să spun este că totul a fost bine, singurul lucru pe ca mi l-aş dori ar fi ca pe viitor să fie mai multe echipe la fel de bune ca adversarii noştrii de azi” ne-a declarat Răzvan Chivu, căpitanul Scorpionilor. Acesta a mai adăugat „ideea principală a acestei competiţii a fost distracţia şi fair-play-ul, două obiective care, zic eu, s-au împlinit”.

Din cealaltă tabără, Tudor Holotescu – căpitanul celor de la ASU Politehnica, a declarat: „Doresc să mulţumesc echipei adverse pentru meciul de azi, pentru dăruinţa şi dorinţa de care au dat dovadă. De asemenea, aş vrea să mulţumesc tuturor, adversari, colegi, arbitri şi organizatori, pentru că au acceptat „provocarea” de a fi prezenţi la un meci desfăşurat în condiţii atipice, nu tocmai prielnice baschetului din cauza temperaturii extrem de scăzute. Din păcate, numărul de echipe ce se înscriu la astfel de campionate studenţeşti scade de la an la an, deoarece baschetul a devenit, în Timişoara un sport elitist, fără infrastructură, fără campionat municipal, fără baze de sport unde să poată fi practicat de copii, tineri sau de amatori” a atras atenţia Holotescu. Acesta şi-a felicitat şi proprii colegi, dar şi pe cei de la ASU. „Vreau să-mi felicit colegii de la ASU Politehnica Timişoara, pentru dăruirea şi modul în care au abordat acest campionat. Mai vreau să mulţumesc celor de la ASU, în special domnului Neguţ, domnului Rector şi domnului Conferenţiar Mihai Udrescu, care în urmă cu doi ani au sprijinit înfiinţarea echipei ASU Politehnica Timişoara, secţia baschet. Aş vrea să îi rog să ţină aproape acestei echipe şi pe viitor, abordarea ei profesionalistă şi sutele sau poate miile de ore de antrenament petrecute la Baza 2 a Politehnicii, ducând la rezultate notabile în competiţii pe plan regional şi în cadrul campionatului ABL West”.

Duminică seara a avut loc şi festivitatea de premiere a sportivilor participanţi la Cupa Poli, eveniment de la care puteţi urmări imagini în galeria foto de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare