MARINAS-RADUCU

Urmare la articolul “A poftit carne de căprioară, de Crăciun, fără să plătească. Braconier pozat la o partidă de vânătoare ilegală lângă Aeroportul Timişoara” apărut în Vocea Timisului, în data de 6 ianuarie 2017 şi asumat de numitul RADU CONSTANTIN, vă solicit să publicaţi prezentul drept la replică, în aceleaşi condiţii grafice, în finalul articolului defăimător, pentru corecta informare a opiniei publice, solicitând în acelaşi timp scuze publice din partea publicaţiei, în caz contrar mă voi adresa instanţelor de judecată cu o acţiune în răspundere civilă delictuală având ca obiect acordarea de daune morale şi obligarea prin hotărâre judecătorească la publicarea de scuze publice, pentru afectarea demnităţii şi onoarei subsemnatului, valori garantate constituţional.

Articolul respectiv a fost scris fără discernământ jurnalistic, fără să fie efectuate minime verificări asupra realităţii celor consemnate, acestea fiind făcute în mod tendenţios, pozele furnizate din turnul de control al Aeroportului Internaţional Timişoara, având drept scop denigrarea persoanei mele prin prezentarea ca ilegală a unei acţiuni de vânătoare, care fusese însă ABSOLUT LEGALĂ potrivit autorizaţiei de vânătoare, Seria AI, Nr. 234973 emisă în data de 12.12.2016 de către gestionarul fondului de vânătoare Colegiul Silvic Casa Verde Timişoara.

Precizez că între conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara şi gestionarul fondului cinegetic pe care îl gestionăm, au fost nenumărate colaborări în vederea îndepărtării vânatului pentru evitarea unor catastrofe pe care acestea le pot produce, şi anume intrarea pe pista de aterizare a animalelor sălbatice. Am solicitat de asemenea conducerii Aeroportului Internaţional Timişoara, precum şi Ministerului Transporturilor, declanşarea unei anchete prin care să se analizeze în ce măsură s a creat un incident de securitate şi al siguranţei traficului aerian, prin faptul că din fotografiile date publicităţii, fiind prinse şi aspecte din interiorul obiectivului securizat, s a creat în mod evident o vulnerabilitate în paza şi securitatea aeroportului internaţional, cu atât mai mult să se stabilească dacă în fişa postului unui controlor aerian intră şi atribuţii de pază şi protecţie a fondului cinegetic învecinat cu Aeroportul Internaţional Timişoara, aspecte care sunt desigur prioritare siguranţei traficului aerian?!

În mod firesc, dacă controlorul de zbor respectiv, ar fi apreciat ca pe fondul cinegetic se petrece o acţiune de vânătoare ilegală avea posibilitatea să sune la gestionarul fondului şi să ceară relaţii dacă este emisă autorizaţie de vânătoare sau să sune la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere intervenţia autoritatiilor, nicidecum să procedeze la furnizarea pozelor cu imaginea mea, insinuând că aş fi comis o infracţiune, publicaţia dvs. având reprezentarea clară că prin această modalitate se urmăreşte denigrarea mea şi atragerea oprobiului public, fără însă o baza factuală reală, prezentată în mod tendenţios şi care nu poate fi reparată decât prin prezentarea de scuze publice şi publicarea dreptului la replică.
Apreciez ca fiind deplorabilă redactarea acestui articol de presă defăimător la adresa mea, fără a mi se cere un punct de vedere, fără a se face nici un fel de verificări.
De asemenea, având în vedere că doamna controlor de trafic care v a furnizat pozele respective nu a depus un denunţ oficial, astfel încât să pot solicita tragerea sa la răspundere pentru inducerea în eroare a organelor judiciare şi nici să îi solicit daune pe calea răspunderii civile delictuale, dvs. v aţi asumat posibilitatea prezentării unor acuzaţii nefondate, cu consecinţele de rigoare, sens în care vă solicit să daţi curs celor solicitate.

Este regretabil că publicaţia Vocea Timisului face astfel de acuzaţii, cu efecte uneori ireparabile în percepţia publică, sens în care pentru a nu mai fi puşi în situaţia publicării unor informaţii eronate, în legătură cu acţiunile de vânătoare desfăşurate pe fondul cinegetic aflat în vecinătatea Aeroportului internaţional Timişoara, înainte de a publica acuzaţii la adresa mea, vă rog să vă documentaţi şi să solicitaţi relaţii de la autoritatiile competente.

Cu deosebită stimă,
MARINAS RADUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here