Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriFilaj și interceptări! Ionuț Nasleu consideră că ”interimarul” Dan Stoicănescu, șeful IPJ...

Filaj și interceptări! Ionuț Nasleu consideră că ”interimarul” Dan Stoicănescu, șeful IPJ Timiș, a orchestrat reținerea și ”fuga” sa pentru a-și asigura ”titularizarea” pe funcție

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Nu trebuie să fii expert în raza cercului înscris într-un triunghi, chiar dacă se cunosc laturile, că să-ți dai seama că întreaga poveste, care s-a țesut în jurul ”obiectivului” Ionuț Nasleu, are un fir epic, atent croșetat, după modelul ”două ochiuri pe față – două pe dos”.

Și nici nu e nevoie ca cineva să-și dea găuri prea mari în creier, ca să înțeleagă că toată această manualitate sau dexteritate lucrativ-operativă, care a dus la reținerea lui Ionuț Nasleu, din (ne)fericire pentru numai 24 de ore, are ceva shakespearian din ciclul ”Ceva e putred în Danemarca”.

Până la urmă, nu e vreo minune dumnezeiască că IPJ Timiș și Serviciul de Investigații Criminale, primul condus interimar de comisarul-șef Dan Stoicănescu iar al doilea de nu mai puțin celebru Florin Diacenco, au avut nevoie de nici 6 zile pentru a-l aduce în cătușe, tocmai de la București la Timișoara, pe cel mai mare dușman, contestatar și trofeu al primarului Dominic Fritz, ”circarul” Ionuț Nasleu, fost șef al SC Piețe SA, prieten al interlopilor și om de încredere al fostului primar liberal, Nicolae Robu.

Se știe, deja, că pe data de 23 februarie ac, Ionuț Nasleu a fost destituit din funcția de director al piețelor timișorene. Inițial, motivul invocat de Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a fost incendiul din hala cu flori de la Piața 700, eveniment care a avut loc în noaptea de 13 februarie.

Ulterior, până la data demiterii, s-au mai strâns ”capete de acuzare”, Naselu asumându-și o mare parte dintre acestea, în special cele legate de abuzul de funcție, semn că investigațiile de presă, care au semnalat aceste derapaje, au fost corecte.

Cert e că, la numai o zi de la demiterea din funcția de șef al SC Piețe SA, pe data de 24 februarie a.c, Nasleu a fost reținut pe Aeroportul Otopeni, în baza unui mandat, nu pentru abuz în funcție și nici pentru devalizarea patrimoniului societății, fapte de care fusese acuzat în presă, ci sub învinuirea de șantaj și adus la Timișoara pentru a răspunde la plângerea penală făcută de jurnalistul Dragos Boța și de soția acestuia.

Tabloul zilei

Când a avut loc incendiul din Piața 700 din Timișoara, Ionuț Nasleu se afla în concediu, în SUA, chiar în Miami-Florida, acolo unde deține un apartament, cumpărat în urmă cu mai mulți ani. Din prima clipă, Nasleu a spus că-și întrerupe concediul legal și revine în țară.

Mai mult, a afirmat că va face și o conferință de presă, menită să lămurească acuzațiile, care i-au fost aduse în spațiul public. Lucruri pe care le-a și făcut! Nasleu a debarcat la Timișoara, a explicat situația, a cerut colegilor săi din CA a SC Piețe SA să-l demită, motivând că în acest fel dorește să ia presiunea de pe ei.

Ba chiar a anunțat că se reîntoarce în SUA ca să-și continue concediul! Habar nu avea că pe data de 18 februarie ac, soții Dragoș și Iulia Boța îi făcuseră plângere la IPJ Timiș pentru șantaj.

Nu am știut de chestiunea asta, până nu am ajuns pe Aeroportul Otopeni, în data de 24 februarie, la ora 13. De fapt, am aflat mult după, la câteva ore. Când am prezentat pașaportul la ghișeu, ca să mă verifice Poliția de Frontieră, angajatul mi-a spus că nu mă poate lăsa să ies din țară și m-a rugat să-l urmez. Am stat pe un coridor, vreo 3 ore, pe o bancă, fără telefoane, că mi le luaseră, deja. Îi tot auzeam cum se agitau și vorbeau că nu mă mai pot reține pentru că nu au niciun document, în afară de alarmarea din sistem. Ulterior, au venit niște polițiști, mi-au explicat în mare despre ce e vorba și m-au băgat într-o dubă de poliție și m-au transporat până la Sibiu, într-o benzinărie, de unde am fost preluat de o altă mașină, de această dată a IPJ Timiș, și transportat la Timișoara. Așadar, mașinile au făcut retur, una la București, cealaltă spre capitala Banatului

povestește Ionuț Nasleu.

Fostul șef de la SC Piețe SA susține că angajații MAI s-au purtat exemplar cu el. Nu au existat probleme sau incidente! Când a ajuns la IPJ Timiș, în dimineața zilei de 25 februarie, Nasleu spune că a început ”dansul”:

Am recunoscut mesajul, conținutul acestuia și că l-am trimis pe aplicația de Whatsapp. Le-am și explicat contextul mesajului, cu atât mai mult că, înainte de mesajul în discuție, îi mai trimisesem o înregistrare vocală, în care-i explicam jurnalistului că o să revin la Timișoara și că o să răspund la toate întrebările. El mă tot suna. Numai anul trecut, am numărat, mi-a folosit numele de fix 317 ori, doar în contexte negative. Ore întregi polițiștii au tot încercat să mă convingă că sintagma <tare-n gură>, care apare în mesaj, are conotație sexuală dar eu le-am explicat, de fiecare data, că DEX-ul îi contrazice. O nebunie…”.

Parchetul nu forțează

Ionuț Nasleu susține că pe data de 25 februarie, după audierile de la IPJ Timiș, în jurul orelor 15, a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara și nu a mai ajuns în fața instanției de judecată, tocmai pentru că procurorii nu au cerut arestarea sa pentru 30 de zile, lucru care, logic, ar fi trebuit confirmat de judecători, ci s-au mulțumit cu un control judiciar de 60 de zile.

Ăsta a fost norocul meu – că procurorul, căruia îi mulțumesc pe această cale, a sesizat unele lucruri și nu m-a trimis în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Știu sigur că acest lucru a nemulțumit <păpușarii> și știu exact ce presiuni s-au făcut asupra unor oameni, că să emită anumite documente, doar că mă reîntorc în arest pentru încă 30 de zile. Și pot proba lucrurile acestea! După audierea de la Parchet, m-am întors în arestul IPJ Timiș, unde am așteptat ca cele 24 de ore, pentru care inițial am fost reținut, să se scurgă și să mă pot întoarce acasă. Acum, pentru cele 60 de zile de control judiciar, sunt nevoit să fac drumuri la IPJ Timiș, de 4 ori pe săptămână, și să respect un anumit grafic de care, cu siguranță, mă voi ține cu sfințenie”.

spune Nasleu

Fostul șef de la SC Piețe SA Timișoara, fost absolvent de Teologie și fost ofițer de informații la SRI Timiș, susține că, imediat după formularea plângerii de șantaj, telefonul său a fost pus sub ascultare, fiind și filat, într-un mod, pe care-l consideră, absolut ridicol și neprofesionist:

Vă dați seama că am experiență! I-am văzut imediat, dar i-am lăsat să-și facă treaba. Inclusiv vecinii, care nu au nicio treabă cu contrafilajul, i-au sesizat, ca să realizați mai bine despre ce vorbim. I-au filmat și le-au făcut poze! Și vă mai spun un lucru. Când am plecat din SUA, de mi-am întrerupt concediul legal, ca să vin la Timișoara și să lămuresc lucrurile, mi-am luat bilet de avion dus-întors, ca să-mi continui vacanța, după ce mi-as fi lămurit lucrurile. Deci, eram înregistrat în sistemul informatizat. Se știa când vin și când doresc să mă întorc în SUA. Dată, oră, număr de cursă, aeroport, companie aeriană etc! E adevărat că, din cauza circului, am schimbat datele de plecare dinspre România de 2 ori, dar tot eram în sistem. În seara zilei de 23 februarie, când am fost demis de la SC Piețe SA, la ora 23.45 am luat trenul spre București, la vagon de dormit. A doua zi, pe 24 februarie, după prânz, aveam zbor din București cu destinație finală SUA

povestește fostul consilier.
Spectacol cu lumini

Fostul șef de la SC Piețe SA povestește că nu l-a deranjat să fie condus, la Gara de Nord din Timișoara, de echipa de filaj a IPJ Timiș. Din contra, susține că s-a simțit în siguranță.

Același sentiment l-a avut și când a coborât pe peron la București, când s-a plimbat prin capitală și chiar și în drum spre Aeroportul Otopeni, când un ”Logan” de culoare albă, înmatriculat pe Ilfov, i-a ținut ”umbra”, în permanență, până a ajuns în fața terminalului de zboruri externe.

Expun toate aceste lucruri pentru ca lumea să știe și să înțeleagă foarte bine că, atâta timp cât ești filat și interceptat, este imposibil să fugi din țară, cu atât mai mult cu cât am utilizat bilete nominale, atât pe CFR cât și la companie aeriană. Deci, se știa, în fiecare secundă, cu cine vorbesc, unde sunt, ce intenționez să fac și, mai ales, încotro mă îndrept. Dovadă că totul nu a fost altceva decât o regie prost orchestrată de IPJ Timiș, pe mână cu Serviciul de Investigații Criminale. S-a dorit să fiu ridicat de pe Aeroportul Otopeni din București, doar pentru spectacol, suspans și senzațional. Mă întreb de ce, dacă aveam mandat de aducere din data de 23 februarie, cînd eram în Timișoara, m-au lăsat să-mi urmez programul și traseul spre București și nu m-au ridicat de acasă sau din oraș? Că doar știau unde sunt, ce fac și ce intenționez! Răspunsul este cât se poate de evident! A fost nevoie de circ, reflectoare și de justiție televizată, ca să se creeze falsa impresie că am vrut să fug din țară, ca un <milionar excentric>, ce sunt, nu? Numai aberații…

povestește fostul ofițer de informații.

Ionuț Nasleu susține că, înainte de reținerea sa pentru 24 de ore, ordonată și orchestrată de IPJ Timiș, în două rânduri, la interval de o săptămână, a primit semnale, din două surse independente, ambele din București, că se forțează, sub o formă sau alta, scoaterea lui din jocul public și reducerea la tăcere:

În urmă cu vreo lună jumătate am fost avertizat de doi domni, care nu au nicio treabă unul cu celălalt, că unele personaje mă vor la DNA sau DIICOT, fiind deranjate de atitudinea și limbajul meu public vizavi de unele persoane și situații politice. Am fost întrebat, la modul direct, dacă doresc să-mi continui cariera în trening sau în costum!? Am înțeles mesajul! Imediat după, am aflat de plângerea depusă la DNA de către fostul meu angajat de la Piețe SA, dl. Ștefoni, cel care stă la baza articolelor de presă. Știind că plec în concediu în SUA, am trimis avocatul la DNA să-i anunțe pe procurori de intențiile mele și, dacă au ceva să mă întrebe, să o facă până plec din țară. E adresă scrisă și depusă! Nimeni nu a dorit să mă audieze, dovadă că am fost liber să părăsesc România, neexistând niciun soi de interdicție pe numele meu, la vremea respectivă”.

Joc de rol

Fostul șef al piețelor timișorene este de părere că ceea ce i s-a întâmplat este ”o mizerie” și ”o abominație”, lucruri care vor fi ușor de demonstrat și este încrezător că, în cel mai scurt timp, povestea se va închide, la nivel de Parchet, iar ”regizorii” vor trebui să răspundă în fața legii:

Știu foarte bine cine a făcut presiunile ca eu să fiu reținut și de ce a făcut-o. Mai știu și cine a instigat! Dacă eram vinovat și dacă ar fi existat probe, eram în fața judecătorilor, cu mandat de arestare pe 30 de zile. Știu că dl. comisar-șef Dan Stoicănescu, interimar al IPJ Timiș, e cel care a semnat toate hârtiile împotriva mea și a orchestrat povestea, dorind să se facă util noilor săi stăpâni, astfel încât să fie titularizat pe post și să blocheze revenirea la comandă a chestorului Alin Petecel, aflat acum, pe funcție la Arad. Și îi mai spun ceva dlui Stoicănescu: că știu matematic cine a raportat la presă petrecerea de la Casa IPA de la Giarmata, atunci când a fost ziua de naștere a lui Alin Petecel, la fel cum de bine știu și cine a relatat, cu lux de amănunte, dialogul din arestul IPJ, atunci când <gruparea Boncu> a ajuns în beciurile poliției. Eu nu am nicio treabă cu războaiele lor care, oricum, nu se vor termina bine. Am de gând să contest, până-n pânzele albe, pe lângă demiterea mea de la conducerea Piețe SA, și reținerea mea abuzivă și tot spectacolul mediatic, lucruri care mi-au creat grave prejudicii morale și de imagine. Da, sunt vinovat de o grămadă de alte lucruri, pe care mi le asum și pe care le-am recunoscut public, dar nu de fabulații cu șantaj. Nu o să-i cer niciodată dlui cms-șef Stoicănescu să recunoască public că s-a dus după fentă crezând că, dacă mă coboară pe mine și servește interesele altora, el urcă în ierarhie. Și nici să spună cine sunt cei care i-au gâdilat orgoliul ca să mă execute! Se știu, deja, lucrurile astea. Nu vreau să se înțeleagă că m-aș victimiza, că nu sunt genul. Vă spun doar că mă voi lupta cu ei până la capăt, tocmai pentru că am credință în Dumnezeu și că mai cred că în această țară mai sunt oameni drepți și de onoare, persoane cu caracter, nu numai slugi obediente”.

Cui folosește?

Cum era de așteptat, comisarul-șef Dan Stoicănescu nu a dorit să comenteze afirmațiile fostului ofițer de informații, Ionuț Nasleu, mulțumindu-se să spună, cu o atitudine de provincial posomorât, că ”noi ne facem treaba de fiecare dată”, lăsând să se înțeleagă că nu se-ndoaie la ordine politice și că nu răspunde la buton.

Surpriză, dar între timp, polițistul Silviu Sârbu, cel care semnase ordonanța de percheziție corporală pentru Ionuț Nasleu, s-a retras din speță. Rămâne de văzut, totuși, cine va face decontul acestei operațiuni spectaculoase și trase de păr, încropită de IPJ Timiș, pentru care s-au consumat resurse financiare și omenești considerabile și care, conform cunoscătorilor, se îndreaptă fulgerător – chiar cu viteza luminii – spre un deznodământ, nu foarte greu de intuit.

3 COMENTARII

  1. Deci să înțeleg. Omul e suspect de infracțiuni penale și mișcarea potrivită ar fi fost să-l lase să plece ca o floare în concediu? E simplu. Până la soluționarea cazului e suspect. Dacă se va dovedi că e nevinovat, va fi lăsat liber. Ca în orice altă speță penală. Nu văd unde e problema sau “securizarea” invocată.

    • Recitește. Nu ai înțeles bine. Omul e suspect, da. Dar nu ar fi fost mult mai simplu și mai puțin costisitor sa-i bată la usa când inca era la Timișoara, nu sa alerge după el pe străzi, prin gări, trenuri, aeroport dacă tot aveau mandat dinainte și omul asta era acasa?! De fapt sunt convins ca ai înțeles foarte bine din prima…

  2. Poate ca ar trebui sa schimbi numele site-ului in “Scâncetul Timișului”. Ti-a dat mai mult de o suta de euroi Ionut pe tentativa asta de spalare?
    Trist ai ajuns, Radule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare