Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberPamfletFile din jurnalul Ponta: "Ne-am dat în bărci şi nu în sensul...

File din jurnalul Ponta: „Ne-am dat în bărci şi nu în sensul bun”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Dragă jurnalule,

Săptămâna trecută am încercat să fiu mai bun. Cum ? Păi uite-aşa mi s-au aliniat astrele, horoscopul a zis şi el de bine şi m-am şi sincronizat cu timpu’. Ţi-am mai povestit eu că mă duc în Deltă acolo în vacanţă, a fost frumos aşa, vapor, un pic de şpriţ, am dat iama şi în nişte fripturică de miel, mai o sărmăluţă, mi-am ciocnit şi ouăle, le-am ciocnit şi pe alea care nu erau ale mele chiar, la drob am zis nu că nu se ştie ce mai bagă ăştia prin el. În fine, unde rămăsesem ? Da, am încercat să fiu mai bun. Mi-a trecut şi mie pe la urechi cum că pe undeva prin Teleorman, Beiu parcă îi zicea, ar fi dat năvala apa peste localnici. Şi-am zis deh, haida să dăm şi noi o raită şi aşa n-aveam program, am pus mâna pe telefon i-am dat un bip lu’ Dragnea şi parcă, telepatie sau ceva fenomen supranatural, ne-a conectat dom’ne, că şi el vroia să dăm o raită. Am luat o barcă din aia de se umflă de la IKEA şi ne-am dus până acolo să vedem şi noi care-i filmu’. Am vrut să închiriem o şalupă da’ era nivelu’ prea scăzut şi am zis că nu dă bine să rămânem pe acolo, poate data viitoare …

Aveam alai, măi jurnalule. Ne trăgeau ăia de la ISU, jurnaliştii şi localnicii ne urmăreau prin apă. Ce mai, o frumuseţe de experienţă. Nu ne-am luat veste de salvare că ăştia trăgeau mai mult barca pe uscat, am avut nişte cizme de cauciuc că doar nu-mi luam pantofii ai buni prin namoalele de pe acolo cum a făcut ameţitu’ de Liviu. Şi-a luat el pantofi la inundaţii, de parcă oamenii ăia nu ştiu că avem bani. A mai venit şi coana Doina cu noi, aia de la Ape, ţi-am mai scris eu de ea mai demult. Era un pic debusolată, parcă ar fi preferat mielu’, nu viitura. Dar asta e, dacă ţara are nevoie de tine, te duci. M-au mai şi prins lichelele alea de la ProTv că i-am zis „fă”, dar nu te teme că le-am declarat eu că nu-i aşa, păi ce ? Să creadă lumea că-s prost şi nu ştiu să respect o femeie ? Îmi mai pune şi activistele pe cap, aia-mi trebuie.

Am şi coborât din barcă, măi jurnalule. Îţi dai seama ce suflet pot să am ? Am plecat eu de la whiskey pe vapor şi m-am dus acolo la sinistraţii ăia, niciun Dumnezeu n-aveau fără mine, vorba aia le pluteau ouăle. Parcă era AquaLand, doar că n-aveai tiribombe. Da’ lasă, jurnalule, că i-am salvat eu, SuperPonta. Le-am promis iară una, alta, le-am zis şi de digu’ ăla, le-am făcut şi cu mâna la unii să se laude şi ei la rude. Liviu s-a terchelit un pic, i-a zis la una ceva cu „să nu moară şi capra vecinului”, comic, comic. N-am auzit exact că intrasem pe facebook să dau check-in. N-am stat prea mult că nu-mi făcea bine umiditatea aia şi erau cam trişti toţi oamenii, păi asta-i atmosferă de sărbătoare ? Unde-i bucuria Învierii ? Oricum, mă simt împlinit, am fost un Cezar în cizme de cauciuc, ştii cum zicea el veni, vidi, vici, aia am făcut şi eu. Mai mult veni şi vidi. Da’ las că dacă ne votează şi nu mai plouă, mă duc, măi jurnalule, înapoi cu plase la ei. Mai un pix, o făină, nişte zahăr. Hai, te pup, mă duc să rod ciolanu’. ”

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare (sau nu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Bilant de liberal din Timis: functiile cu care au fost rasplatiti pesedistii analfabeti de Liviu Dragnea

Pesediştii agramaţi pe care îi recomandă doar munca depusă în campanii electorale pentru formţiunea...

Pesedistii din Timis nu vor iesi in strada sambata. De ce nu se face miting in Banat

Mitingurile pe care PSD voia să le organizeze la nivel național pentru a arăta...

Liberalii din Timiş vor protesta în faţa Prefecturii Timiş împotriva „PSDragnea”

Membrii PNL Timiş vor protesta în această seară în faţa Prefecturii Timiş. Acţiunea vine...