Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialISU Banat gata să intervină în caz de inundaţii. Vezi ce dotări...

ISU Banat gata să intervină în caz de inundaţii. Vezi ce dotări au pompierii din Timiş pentru situaţiile de urgenţă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Grupa Operativă este formată din reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţului Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă BANAT al judeţului Timiş, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, respectiv Administraţia Bazinală de Apă Banat.

În vederea prevenirii efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase, pentru asigurarea protecţiei populaţiei şi desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţii economico-sociale.

Grupa Operativă a transmis avertizarea hidrologică – cod portocaliu începând cu ziua de ieri, ora 23:00, pentru localităţiile Pietroasa şi Tomeşti (scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie), iar începând cu data de 4 mai 2014, ora 7:00 (adică astăzi, de dimineaţă) pentru localităţiile din bazinele hidrografice Bârzava şi Moraviţa: Gătaia, Birda, Denta, Deta, Moraviţa, Jamu Mare şi Banloc;

Tot Grupa Operativă mai are ca obiective:
– monitorizarea permanentă a situaţiei cotelor apelor în zonele vizate;
– prealarmarea personalului din turele libere;
– organizarea de detaşamente care vor fi dislocate imediat în zonele de risc în care se preconizeaza formarea unor viituri pe cursurile pâraielor şi/sau a râurilor, pregătite să intervină oportun pentru consolidarea digurilor cu saci de nisip sau alte materiale şi evacuarea populaţiei, animalelor, a bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative. În acest sens I.S.U. Banat va interveni cu 135 militari, 50 electropompe, 18 generatoare şi 8 autocamioane de intervenţie, iar în cazul evacuarii populaţiei. I.J.J. va dispune 3 autocamioane de intervenţie şi 1 autobuz, I.T.P.F. – 1 autobuz, 1 microbuz şi 10 autoturisme, iar I.P.J. – 1 autobuz şi 4 microbuze.

Grupa Operativă constituită la nivelul judeţului Timiş menţine permanent legătura cu cea organizată la nivel MAI-IGSU pentru schimbul de informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Avertizări din partea meteorologilor! Timișul este vizat de două coduri, unul galben și unul portocaliu de caniculă!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o serie de avertizări Cod galben şi...

Surpriza! I-au batut jandarmii la usa, sa-i returneze portofelul pierdut

Un jandarm din Timisoara a găsit un portofel pe stradă, în timp ce mergea...

Cod portocaliu de VIJELIE, in judetul Timis

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă cu puțin timp, un cod...