Masina-parasita2

Peste 600 de mașini abandonate zac pe străzile din Timișoara, iar Poliția Locală se plânge că procedurile de ridicare a acestora sunt greoaie și durează lungi perioade de timp. Mai mult, unii șoferi plătesc abonamente Timpark pentru a ține locurile de parcare blocate cu rable care nu mai pot fi folosite.

Potrivit datelor Poliției Locale, în Timișoara sunt 625 de mașini posibil abandonate. Dintre acestea, agenții au aplicat somații pentru 351 de autovehicule, alte 274 fiind în diferite stadii de verificare. Absolut nicio mașină abandonată nu a fost ridicată de pe străzile orașului. Oamenii legii spun că procedurile sunt greoaie și durează mult timp.

„Vehicul abandonat este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului. Potrivit legii, procedura pentru ridicarea vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţii administrativ-teritoriale se bazează pe o metodologie care implică întocmirea a numeroase documente şi respectarea termenelor pentru ducerea lor la îndeplinire, iar acestea pot dura până la câteva luni”, au explicat reprezentanții Poliției Locale.

Reporterii Vocea Timișului au aflat și care sunt metodele pe care le folosesc unii timișoreni pentru a-și ține rablele aproape de casă. Mulți proprietari de astfel de autoturisme abandonate își fac abonamente Timpark pentru acestea, iar polițiștii se trezesc în imposibilitatea de a ridica mașinile de pe străzi. În tot acest timp majoritatea timișorenilor se plâng de lipsa de locuri de parcare din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.