Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialMicuții din Timiș, chemați să exploreze la pas frumusețile județului în "Săptămâna...

Micuții din Timiș, chemați să exploreze la pas frumusețile județului în „Săptămâna Altfel”. Lista celor 15 obiective de poveste

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Proiect inedit realizat de Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș pentru „Săptămâna Altfel” program școlar care se desfășoară în primăvara fiecărui an și presupune ca timp de o săptămână elevii să învețe într-un mod neconvențional, departe de sălile de clasă. Asociația a realizat o listă cu cele mai importante obiective turistice din județ, pentru care a adunat și date de contact pe care le pune la dispoziția profesorilor care doresc să organizeze activități cu clasa, astfel ca micuţii să poată explora frumuseţile judeţului în care trăiesc.

Lista obiectivelor și a activităților propuse arată astfel:

• Jimbolia – Orașul celor șase muzee (Muzeul Presei Sever Bocu, Muzeul Ștefan Jäger, Casa Memorială Karl Diel, Muzeul Pompierilor Florian, Muzeul Căilor Ferate, Muzeul Fundației Petre Stoica (excursie de o zi; posibil ghid din Jimbolia; se poate mânca în localitate; informații Primăria Jimbolia, tel. 0256-360.764)
• Cu caiacele pe Bega – Povestea Canalului (excursie de o jumătate de zi pe traseul Remetea-Ghiroda; picnic pe malul apei; organizator Equilibrium, tel. 0722-454.022)
• O zi cu aripi : Muzeul Traian Vuia – Complex Turistic Zolt (excursie de o jumătate de zi; se poate mânca la pensiune, contact muzeu 0728-941.713, contact Zolt 0744-587.698)
• În Țara Făgetului: Bisericile de lemn Groși, Margina, Crivina, Românești, Fabrica de oțet Margina, Casa memorială Sorin Titel (excursie de o zi, ghid Infocentrul turistic Margina, se poate mânca la Valea lui Liman sau la Hanul lui Bogdan; contact Margina tel. 0723-124.952)
• Artă populară în Timiș – Muzeul „Iulia Folea Troceanu” Buziaș și Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj (excursie de o zi; se poate mânca în Lugoj sau la Hanul Ana Lugojana; informații muzeu Buziaș 0744-625.443, muzeu Lugoj 0256-354.903)
• Spre Ocrotitorul Banatului – Traseul mănăstirilor din sudul județului: Mănăstirea Sărbească Sfântul Gheorghe – Mănăstirea Săraca – Mănăstirea de călugări de la Partoș (excursie de o zi, se poate servi masa la mănăstirea Partoș; contact Partoș 0256-417.491)
• În cea mai veche cetate europeană din Epoca Bronzului – Iarcurile de la Cornești (excursie de o zi, cu ghid de la Muzeul Banatului; se poate mânca la Băile Calacea; contact Muzeul Banatului tel. 0745-265.532, contact Băile Calacea 0722-380.541, 0256-379.612)
• Discuri, nu discuții! Jocuri în aer liber cu Equilibrium (ieșire de o jumătate de zi, în apropierea orașului, pădure, picnic; contact tel. 0722-454.022)
• Învață să călătorești! (acțiune în clase, lecție – prezentare turism; organizator Equilibrium 0722-454.022)
• Discovering Timișoara – Building values – 7 tururi ale orașului (organizator Redona Travel, contact 0722-540.454)
• Ai grijă pe unde calci în Lugoj! – Traseul personalităților (excursie de o zi, organizator Ariergarda, contact 0722-450.022)
• Timișoara – Orașul Revoluției din 1989 – istorie și monumente (tură de o jumătate de zi, organizator Tymes Tours, contact 0722-525.734)
• Mătase timișoreană pentru Viena , prof. Lucia Ianculescu (acțiune în clase, lecție-prezentare; contact 0763-661

Parteneri în cadrul acțiunii sunt Asociațiile Equilibrium și Ariergarda, dar și Timisiensis Bikers, infocentrele turistice din județ și agenții de turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sprijin medical pentru refugiații din Ucraina! OncoHelp asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunși în România

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima linie a celor care vin...

(Re)descoperiți frumusețile Timișului! Consiliul Județean a lansat un tur virtual interactiv

Obiectivele turistice al Timișului sunt disponibile acum spre vizitare la doar câteva click-uri distanță....

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt puternic pentru județul Timiş și...