piaţa muncii din Timiş

Statistici îngrijorătoare făcute publice de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș. Două din cele mai mari probleme la nivelul județului nostru rămân munca la negru și accidentele de muncă. Dacă pentru a combate munca fără forme legale specialiștii ITM au semnat un parteneriat cu Jandarmeria și cu ANAF, când vine vorba de accidente de muncă, numărul acestora este în continuă creștere.

Nu mai puțin de 12 oameni au murit în accidente de muncă în primele patru luni ale acestui an, în vreme ce alți 174 s-au accidentat și au avut nevoie de concediu medical. Ioan Pepu,șeful Serviciului de Securitate şi Sănătate în Muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, a explicat că în perioada amintită mai sus au fost efectuate 1.770 de controale la cei peste 25.000 de angajatori din județ și au fost aplicate 1.506 sancțiuni. Valoarea totală a celor 132 de amenzi aplicate este de 882.000 de lei. Nu mai puțin de 33 de angajatori au fost depistați ca folosind muncitori fără forme legale. Numărul reclamațiilor depuse la ITM în primele patru luni ale anului a fost de 485.
.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.