O pagină românească „ilegală” de Facebook face furori pe celebra reţea de socializare. Înscrisă pe data de 3 decembrie 2013 pe Facebook, pagina a adunat în mai puţin de 24 de ore de la lansare 7.400 de aprecieri (la ora redactării acestui text).

Deşi sunt ilegale în România şi este ştiu bine faptul că datorită petardelor sute de oameni ajung pe paturile de spital în fiecare iarnă, românii nu se pot abţine să dea „like” acestei pagini, ba chiar să comande acest gen de produse.

„Like Petarde & share!
Sell peterde/Vand petarde!!
5 box/cutii = 1 Euro / 1 $ / 5 Lei
100 box / cutii = 15 euro / 15 $ / 50 lei” este anunţul posesorului acestei pagini, iar reacţiile unor inconştienţi nu întârzie să apară:
– „Cel mai tare lucru din lume! Eşti tare cătălin! Un boss mare mare!” scrie unul dintre „fani”;
– „Vreau şi eu petarde, o listă ceva??? preţuri???” întreabă un alt utilizator Facebook, fără a se gândi că îşi pot face rău până şi lor personal cu astfel de obiecte, despre care se ştie că nu sunt fabricate prin cele mai sigure metode.

Partea „teribilă” abia urmează. Administratorul acestei pagini anunţă că toţi cei care distribuie această pagină primesc o cutie gratis, în timp ce „prietenii” care îşi invită toţi prietenii să aprecieze această pagină, primesc nu mai puţin de 10 cutii gratuit.

„Afacerea”, deşi ilegaă, prinde ca pâinea caldă, pagina fiind apreciată de zeci şi sute de oameni în fiecare minut, însă legea spune clar că vânzarea acestora este ilegală. Vezi textul legii AICI!

Pe principiul „bani să iasă” cel care deţine pagina nu s-a gândit nici măcar o secundă la faptul că pe Facebook sunt copii cu vârste fragede, pe a căror mâini, dacă ajung aceste petarde, pot provoca leziuni pe viaţă, ştiu fiind faptul că în România, copii răniţi de petarde au suferit arsuri majore la nivelul feţei, mâinilor, dar şi amputări de braţe sau picioare, precum şi orbire.

Aşteptăm ca organele abilitate să se sesizeze de ilegalitatea pe care o comite această pagină de Facebook, pe care nu o vom face publică tocmai pentru a da o amploare şi mai mare afacerii, însă pentru Poliţie nu ar trebui să constituie o problemă identificare ei şi a administratorului ei.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.