Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriO pagină dedicată petardelor, atrage sute de aprecieri pe minut, pe Facebook....

O pagină dedicată petardelor, atrage sute de aprecieri pe minut, pe Facebook. ATENŢIE, SUNT ILEGALE!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

O pagină românească „ilegală” de Facebook face furori pe celebra reţea de socializare. Înscrisă pe data de 3 decembrie 2013 pe Facebook, pagina a adunat în mai puţin de 24 de ore de la lansare 7.400 de aprecieri (la ora redactării acestui text).

Deşi sunt ilegale în România şi este ştiu bine faptul că datorită petardelor sute de oameni ajung pe paturile de spital în fiecare iarnă, românii nu se pot abţine să dea „like” acestei pagini, ba chiar să comande acest gen de produse.

„Like Petarde & share!
Sell peterde/Vand petarde!!
5 box/cutii = 1 Euro / 1 $ / 5 Lei
100 box / cutii = 15 euro / 15 $ / 50 lei” este anunţul posesorului acestei pagini, iar reacţiile unor inconştienţi nu întârzie să apară:
– „Cel mai tare lucru din lume! Eşti tare cătălin! Un boss mare mare!” scrie unul dintre „fani”;
– „Vreau şi eu petarde, o listă ceva??? preţuri???” întreabă un alt utilizator Facebook, fără a se gândi că îşi pot face rău până şi lor personal cu astfel de obiecte, despre care se ştie că nu sunt fabricate prin cele mai sigure metode.

Partea „teribilă” abia urmează. Administratorul acestei pagini anunţă că toţi cei care distribuie această pagină primesc o cutie gratis, în timp ce „prietenii” care îşi invită toţi prietenii să aprecieze această pagină, primesc nu mai puţin de 10 cutii gratuit.

„Afacerea”, deşi ilegaă, prinde ca pâinea caldă, pagina fiind apreciată de zeci şi sute de oameni în fiecare minut, însă legea spune clar că vânzarea acestora este ilegală. Vezi textul legii AICI!

Pe principiul „bani să iasă” cel care deţine pagina nu s-a gândit nici măcar o secundă la faptul că pe Facebook sunt copii cu vârste fragede, pe a căror mâini, dacă ajung aceste petarde, pot provoca leziuni pe viaţă, ştiu fiind faptul că în România, copii răniţi de petarde au suferit arsuri majore la nivelul feţei, mâinilor, dar şi amputări de braţe sau picioare, precum şi orbire.

Aşteptăm ca organele abilitate să se sesizeze de ilegalitatea pe care o comite această pagină de Facebook, pe care nu o vom face publică tocmai pentru a da o amploare şi mai mare afacerii, însă pentru Poliţie nu ar trebui să constituie o problemă identificare ei şi a administratorului ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

FOTO/VIDEO Tiganii din Timisoara circula ILEGAL ”fara numar”, spre NEPASAREA Politiei

Sute de mașini conduse de rromi pot fi zărite în această perioadă în Timișoara,...

Trei cetateni din Nepal, prinsi la Jimbolia inainte sa treaca frontiera ILEGAL

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat trei cetățeni...