Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Palmișoara reapare pe harta României. Palmierii s-au întors în centrul Timișoarei! FOTO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

După ce au stat toată iarna în seră, ca să nu înghețe, palmierii au fost replantați astăzi de muncitorii de la Horticultura pe Bulevardul I.C. Brătianu. De dimineața se muncea de zor pentru ca pomii exotici să împodobească una din cele mai importante artere din Timișoara.

Conform șefului de la Horticultura, Andrei Drăgilă, palmierii, care au fost retrași în octombrie și ținuți în seră, au fost „hrăniți” cu îngrășământ, și au crescut cu câțiva centimetri.

Anul trecut, edilul Nicolae Robu a achiziționat din banii timișorenilor 40 de palmieri, la prețul de 140 de euro bucata. Aceștia au fost plantați în ghivece de plastic, pe spațiul verde de pe două bulevarde din oraș. Decizia primarului a împărțit cetățenii în două tabere, o parte care au apreciat gestul lui Robu, și o parte care consideră că palmierii sunt necaracteristici arhitecturii și spiritului vienez al orașului. Cei din urmă au organizat și un protest, pe scuarul din fața Muzeului de Istorie, numind locația „Palm Square”, iar Timișoara a devenit „Palmișoara”.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore