Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pictorul timişorean, Gheorghe Fikl, prezent la Art SAFARI – Pavilionul de Artă Bucureşti

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La Art Safari participă peste 100 de muzee şi galerii de artă din România, Germania, Italia şi Austria, 350 de artişti români şi străini, şase secţiuni de prezentare, un spaţiu cu tradiţie culturală puternică şi nenumărate experienţe unice trăite de fiecare vizitator. Astfel, se anunţă cel dintâi pavilion profesional şi public de artă din România, a cărui miză este să aducă Bucureştiul artelor vizuale în rândul marilor metropole occidentale.

Lucrarea lui Fikl, “White Cadillac, Peacock and Gold Curtain”, a fost aleasă personal, anul trecut, de Prinţul Charles al Marii Britanii şi se află acum în colecţia privată a alteţei sale regale. De asemenea, artistul timişorean a expus în unele dintre cele mai reputate galerii din marile metropole ale lumii, cum sunt New York sau Paris.

Picturile lui Fikl sunt produse ale unui puternic şi profund impuls lăuntric. În pofida măiestriei tehnicii apicturale, a eleganţei recuzitei şi a somptuozităţii compoziţiei, nu găsim în aceste lucrări nici urmă de relaxare hedonistă, celebrare gratuită sau formalism estetizant. Ceea ce găsim este un mister ascuns, grav, chiar ameninţător, obţinut prin asocierile neaşteptate de factură suprarealistă şi prin ambiguitatea tensionantă a semanticii finale.

Gheorghe FIKL este pictor român, din Timişoara, care expune în importante galerii de artă din lume, cum sunt Gallery Schortgen din Luxembourg (2012) sau Slag Gallery din New York (2008, 2009). Are lucrări în colecţia privată a lui HRH Charles Prince of Wales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Pictorul timisorean Cristian Sida, expozitie in Austria la inceput de 2018

Artistul timișorean Cristian Sida deschide anul cu o galerie în capitala Austriei. La finele...

Teatrul Naţional Timişoara, reprezentaţie de excepţie la Bucureşti la Festivalul Naţional de Teatru

Actorii Teatrului Naţional din Timişoara pleacă la Bucureşti, acolo unde duminică, de la orele...

Arta nu are graniţe. Pictorul timişoarean Cristian Sida îşi expune operele în Franţa

Arta timişoreană, apreciată şi peste hotare. După ce şi-a expus operele nonconformiste în oraşe...