afisele1

Ca urmare a unei sesizări primite de la cetăţeni, poliţiştii locali s-au deplasat în aceste zile pe strada Gheorghe Lazăr, la intersecţia cu Calea Circumvalaţiunii, unde două persoane distribuiau pliante prin care făceau promovare Circului Orlando.

La faţa locului s-a constatat că persoanele în cauză, de 19 şi respectiv 27 de ani, nu deţineau aviz din partea Comisiei de Ordine Publică din cadrul Primăriei Timişoara pentru a desfăşura astfel de activităţi de promovare, motiv pentru care au fost sancţionate conform HCL 160/2009 modificată. În aceste situaţii, sancţiunile sunt între 200 şi 500 de lei.

Ca urmare a faptului că afişe aparţinând aceluiaşi circ dar şi altor evenimente care se desfăşoară în Municipiu sunt amplasate în tot oraşul, Poliția Locală va urmări şi respectarea prevederilor HCL 371/2007 modificată în 2012 prin care se sancţionează cu amenzi de la 1.000 la 2.000 de lei neîndepărtarea de către organizatorii de evenimente artistice, culturale, sportive sau alte manifestări, persoane fizice sau juridice, în termen de 15 zile după desfăşurarea evenimentului a posterelor, afişelor sau anunţurilor publicitare aplicate cu ocazia organizării evenimentului.

Poliţia Locală Timişoara a aplicat de la începutul lui 2014 şi până în prezent, pentru încălcarea prevederilor legale privind publicitarea stradală, un număr de 228 sancţiuni contravenţionale, din care mai mult de jumătate societăţilor comerciale.