Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPolițistul-proxenet Ovidiu Gîțan a ieșit din penitenciar

Polițistul-proxenet Ovidiu Gîțan a ieșit din penitenciar

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Polițistul-proxenet, Ovidiu Gîțan, a ieșit miercuri din închisoare. El a fost condamnat la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de trafic de minore și proxenetism, în care este implicat și DJ-ul Gino Manzotti, alături de judecătorul Nicolae Tomuș și de Paul Mânzu.

Polițistul Ovidiu Gîțan este cercetat pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul ştia că este victima traficului de persoane în acest dosar. În iunie 2015, el a fost arestat preventiv, fiind încarcerat la Penitenciarul Timișoara.

Sursele noastre din Penitenciarul Timișoara ne-au transmis că Ovidiu Gîțan a furat recent ouă de la bucătăria închisorii și a fost descoperit de către gardieni, care i-au făcut raport. Asta înseamnă că ar fi trebuit să mai petreacă câteva luni în spatele gratiilor. Tot sursele noastre ne spun că ar fi făcut un pact cu procurorul Carmen Martinov, care instrumentează cazul, pentru a fi eliberat.

Miercuri, judecătorii s-au pronunțat în cazul lui Ovidiu Gâțan, el fiind condamnat la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. Sursele noastre ne-au spus că Gîțan, dar și judecătorul care este cercetat în acest dosar, Nicolae Tomuș, au beneficiat de tratament special.

Pe perioada în care s-a aflat în spatele gratiilor, Gîțan a reușit să își acceseze de mai multe ori conturile de pe diferite rețele de socializare de pe telefonul mobil. Asta în condițiile în care deținuților le este interzis să folosească telefoane mobile.

Judecătorul Nicolae Tomuș, care este în prezent avocat în Baroul Mehedinți, a fost și el tratat preferențial. În momentul în care a fost ridicat de către oamenii legii, el nu a fost testat pentru consum de droguri, la fel ca restul persoanelor anchetate în același dosar. Asta în condițiile în care martori în dosar au declarat că acesta a fost văzut în timp ce consuma cocaină într-un club din oraș. El a fost condamnat inițial la o pedeapsă cu închisoare cu suspendare, dar decizia magistraților a fost atacată cu apel, ajungând la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acasă la polițistul Ovidiu Gîțan a fost descoperită o farfurie cu cocaină în cuptor, fapt trecut rapid cu vederea de către anchetatori.

Rămâne de văzut care vor fi pedepsele definitive ale celor doi, dar și mai interesantă va fi comparația cu pedepsele pe care le vor primi celelalte persoane din dosar, care nu au legătură nici cu poliția, nici cu magistratura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Poliţistul proxenet şi narcoman, a revenit la vechile metehne

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe lângă fotbal şi politică să...

Razvan Nedelcu, ridicat de procurori. Patronul Îngerilor Galbeni, acuzat că a agresat sexual mai multe fetițe

Patronul firmei Îngerii Galbeni, Răzvan Nedelcu, are din nou probleme cu legea. Bărbatul a...

Polițistul proxenet Ovidiu Gîțan și-a reluat activitatea în cadrul IPJ Timiș

Greu de crezut, dar totuși cât se poate de adevărat. Polițistul Ovidiu Gîțan, care...