Ovidiu-Gatan@3

Polițistul-proxenet, Ovidiu Gîțan, a ieșit miercuri din închisoare. El a fost condamnat la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de trafic de minore și proxenetism, în care este implicat și DJ-ul Gino Manzotti, alături de judecătorul Nicolae Tomuș și de Paul Mânzu.

Polițistul Ovidiu Gîțan este cercetat pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul ştia că este victima traficului de persoane în acest dosar. În iunie 2015, el a fost arestat preventiv, fiind încarcerat la Penitenciarul Timișoara.

Sursele noastre din Penitenciarul Timișoara ne-au transmis că Ovidiu Gîțan a furat recent ouă de la bucătăria închisorii și a fost descoperit de către gardieni, care i-au făcut raport. Asta înseamnă că ar fi trebuit să mai petreacă câteva luni în spatele gratiilor. Tot sursele noastre ne spun că ar fi făcut un pact cu procurorul Carmen Martinov, care instrumentează cazul, pentru a fi eliberat.

Miercuri, judecătorii s-au pronunțat în cazul lui Ovidiu Gâțan, el fiind condamnat la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. Sursele noastre ne-au spus că Gîțan, dar și judecătorul care este cercetat în acest dosar, Nicolae Tomuș, au beneficiat de tratament special.

Pe perioada în care s-a aflat în spatele gratiilor, Gîțan a reușit să își acceseze de mai multe ori conturile de pe diferite rețele de socializare de pe telefonul mobil. Asta în condițiile în care deținuților le este interzis să folosească telefoane mobile.

Judecătorul Nicolae Tomuș, care este în prezent avocat în Baroul Mehedinți, a fost și el tratat preferențial. În momentul în care a fost ridicat de către oamenii legii, el nu a fost testat pentru consum de droguri, la fel ca restul persoanelor anchetate în același dosar. Asta în condițiile în care martori în dosar au declarat că acesta a fost văzut în timp ce consuma cocaină într-un club din oraș. El a fost condamnat inițial la o pedeapsă cu închisoare cu suspendare, dar decizia magistraților a fost atacată cu apel, ajungând la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acasă la polițistul Ovidiu Gîțan a fost descoperită o farfurie cu cocaină în cuptor, fapt trecut rapid cu vederea de către anchetatori.

Rămâne de văzut care vor fi pedepsele definitive ale celor doi, dar și mai interesantă va fi comparația cu pedepsele pe care le vor primi celelalte persoane din dosar, care nu au legătură nici cu poliția, nici cu magistratura.