Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimarul Timișoarei, o primă supărare la adresa guvernului Grindeanu: „Unora le place...

Primarul Timișoarei, o primă supărare la adresa guvernului Grindeanu: „Unora le place să fie minţiţi şi dacă sunt minţiţi frumos, sunt fericiţi”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Guvernul Grindeanu minte cetăţenii, încurajându-i să fie iresponsabili. Asta declară primarul Timişoarei, Nicolae Robu, la numai câteva zile după ce promitea că va avea o colaborare bună cu fostul şef al CJ Timiş. Deşi are o listă mare de proiecte pentru care vrea finanţare de la Bucureşti, Robu a lăsat tactul la o parte şi a trecut la atac. Motivul de supărare? Locuințele!

„Oricum, noi nu construim locuinţe sociale, am spus-o în repetate rânduri şi nu cred că e bine că atualul guvern lasă tinerilor şi oamenilor cu putere de muncă iluzia că vor putea avea rezolvată problema locuinţei de către stat. Niciun stat din societăţile capitaliste nu este în stat să rezolve această problemă pentru un număr mare de cetăţeni. Drept urmare, dacă vii să le spui oamenilor demobilizaţi-vă că nu trebuie să vă faceţi o ţintă din a vă rezolva problema locuinţei că v-o rezolvăm noi, îi păcăleşti. Hai să judecăm la scala Timişoarei. Noi am cumpărat un bloc. Am dat 119 locuinţe. Mai putem cumpăra unul, mai dăm 100, dar sunt mii de cereri. Din 5.000 noi câte putem să rezovăm cu eforturi financiare mari? Nu, este normal să faci o educaţie sănătoasă. Şi anume, într-o anumită perioadă a vieţii cum se întâmplă şi în Franţa şi în Statele Unite şi în Germania şi unde vreţi, mai stai şi în chirie şi faci efortul să acumulezi, mai iei şi un credit, găseşti un job bun şi faci efortul să îţi iei propria locuinţă. Alţii nici nu îşi construiesc. Am trecut prin asta şi eu şi fiecare, practic. Nu îţi poate rezolva statul problema locuinţei. Ar fi foarte frumos să primească fiecare tânăr o locuinţă, dar hai să fim serioşi, există atâtea lucruri care trebuie făcute de către stat şi de către autoritătăţile publice locale şi pe care nu biruie să le facă încât nu poţi să împuţinezi ceea ce ai de făcut ca stat, respectiv ca autoritate publică locală care până la urmă, chiar dacă le e greu le pot rezolva pentru ei înşişi cetăţenii”, a declarat primarul Timișoarei.

Edilul a oferit și o explicație pentru lipsa de fonduri care să fie direcționate înspre construirea de locuințe. Acest spune că o municipalitate care face investiții în sănătate, infrastructură și cultură nu are bani de dat pentru construcția de locuințe pentru tineri. „Trebuie să fim deschişi şi corecţi cu cetăţenii, eu mereu am fost deschis şi corect, sigur de multe ori am supărat cu stilul meu direct, unora le place să fie minţiţi şi dacă sunt minţiţi frumos, sunt fericiţi, dar vine întotdeauna un moment al adevărului şi cu minciuna nu se poate merge la nesfârşit”, a mai spus Robu.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=v0epMKyKEe0&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...