Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

REGINA ROCK AND ROLL-ULUI TINA TURNER cetăţean elveţian la 73 de ani

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Tina Turner intenţionează să renunţe la cetăţenia americană în favoarea celei elveţiene, imediat ce va primi paşaportul elveţian potrivit publicaţiei elveţiene Blick.

Născută în anul 1939 în Brownsville (Tenessee).pe numele ei adevărat Anna Mae Bullock. Tatăl său muncitor pe o plantaţie de bumbac şi mama de origine indiană.Devenind şi ea adeptă a religiei budiste în 1970.

După liceu se mută în Saint Louis unde îl cunoaşte pe chitaristul Ike Turner care îi devine soţ şi alături de care se afirmă pe plan muzical, primul lor single „Fool în Love”urcând pe primul loc în topul Hit Parade. Consacrarea ei în cariera solo a venit în anul 1966 odată cu lansarea piesei „River Deep Mountin High” compusă de Phil Spector special pentru ea.
Anul 1976 îi aduce divorţul de Ike Turner în urme abuzurilor şi a dependenţei de droguri, Tina Turner luând cu ea şi cei patru copii, renunţând la toate drepturile de autor şi la orice sprijin financiar din partea soţului.
Se relansează în muzică în 1984 cu albumul „Private Dancer” câştigând pentru acest album în acelaşi an patru premii „Grammy”.
A jucat în mai multe filme şi a lansat 10 albume muzicale, a câştigat 8 premi „Grammy”, revista Rolling Stone numind-o ” una din cele mai bune cântăreţe din toate timpurile”.
S-a retras din viaţa publică după turneul din 2008-2009.
Locuieşte în Elveţia alături de partenerul ei de viaţă Erwin Bach încă din 1995.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Vacantele achizitionate online, mai scumpe cu 4%. Cele offline, plus 22%, fata de 2018

La nivel mondial, industria turismului online a crescut, de la an la an, iar...

Start-up-ul romanesc FLOW face concurenta Societatii de Transport Public Timisoara, cu trotinete

FLOW, serviciul de închiriere de trotinete electrice a ajuns și în vest. Timișorenii se...

Uber Eats se lanseaza in Timisoara

Uber România anunţă extinderea Uber Eats, serviciul global de livrare de mâncare, în Timișoara....