PRĂJITURĂ CU FOI DE ZAHĂR ARS
INGREDIENTE
Blat:
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri faina
3 linguri nucă măcinată
Crema:
500 ml lapte
4 gălbenuşuri
4 linguri faină
150 g zahăr
1-2 plicuri zahăr vanilat
200 g unt sau margarină
Mai este nevoie de 8-10 linguri zahăr pentru caramelizat
Ciocolata pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Blatul: albuşurile se bat spumă tare apoi se adăugă zahărul treptat şi se încorporează câte unul gălbenuşurile.La sfârşit se adăugă faina şi nuca amestecând uşor cu un tel. Compoziţia se împarte în 3 părţi, din care se coc pe fundul tăvii 3 foi.
Cele 8-10 linguri de zahăr se caramelizează fără a se arde şi se împrăştie cu lingura pe fiecare foaie în parte.
Crema: din cei 500ml de lapte se opreşte un pahar, iar restul se pune pe foc împreună cu jumătate din canittatea de zahăr şi zahărul vanilat. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr la care se adăugă faina şi laptele. Când laptele începe să fiarbă se adăugă crema de gălbenuşele şi se amestecă bine până devine ca o budincă. Se lasă la răcit, iar apoi se adăugă la margarina sau untul făcut spumă.Se împarte în 3 părţi cu care se ung foile, ultimul strat fiind de cremă la care se adăugă cele 4 albuşuri bătute spumă cu 8 linguri de zahăr, deasupra se rade ciocolată. Dacă nu doriţi să puneţi spumă de albuşuri, deasupra se poate pune frişcă (eu aşa am făcut).
Poftă Bună!!!
bravo!bune si gustoase,inainte
Multumesc pentru apreciere, va invit sa incercati si celelalte retete.