1 kg faina
500ml apa calda
1 lingura sare
25 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
ulei
MOD DE PREPARARE:
Se pregateste maiaua : se zdrobeste drojdia intr-o cana se adauga lingurita de zahar se amesteca bine pana la omogenizare se adauga puitna apa calda si 1 lingurita de faina .aceasta se pune intr-un castron mai mare in care am pus in prealabil jumatatea din canitatea de faina si se lasa la dospit.Se adauga apoi apa calduta in care am pus lingura de sare, si apoi restul de faina se amesteca bine.Aluatul trbuie sa fie moale si lipicios se adauga putin ulei pentru a nu se lipi de peretii vasului se mai framanta putin si se lasa la dospit., aproximativ 1 ora.Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru unsa cu ulei. Se iau bucati de aluat cu mana si se formeaza bilute pe care le intindem cu mana se prajesc in baie de ulei. In aluat se poate adauga si o compozitie de branza telemea cu marar.
pofta buna.