Malcoci-si-Ilas

Doinel Malcoci, liderul de sindicat al IPJ Timiş, intră în acţiune pentru a-şi scăpa ,,tovarăşul de pahar” de la necaz după ce ,,jurnalistul 100 de mărci” a fost surprins de poliţiştii Secţiei 5 Timişoara conducând pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Tripleta Ilas, Kovacs şi Malcoci a ieşit la atac, aruncând cu lături în munca unor polițiști oneşti, care nu își fac decât meseria.Malcoci

Sâmbătă noaptea, în data de 12/13 martie 2016, Gigi Ilas, alias Vlad Enciu, a fost oprit de poliţiştii de la Secţia 5 pentru un control de rutină. Cum acesta emana vapori de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe lângă faptul că ,,jurnalistul” conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta avea asigurarea minimă obligatorie şi ITP-UL expirate. Probabil ,,jurnalistul 100 de mărci” e mult mai preocupat de sticlele de vin decât de verificarea valabilităţii documentelor, dar, când vine vorba despre a ţine morală publică, e primul!

Dar nu asta ar fii cea mai mare problemă. ,,Fustrat”, cum mulţi colegi de breaslă îl cunosc pe Gigi Ilas, acesta şi-a pus ,,iscoadele din IPJ” la muncă. Nu orice fel de muncă! Ieri, 15 martie a.c, când normal liderul de sindicat Doinel Malcoci era în timpul liber, şi-a făcut apariţia prin IPJ Timiş, pentru a rezolva o problemă personală. Atât de personală, încât duce în zona Codului Penal! Mai exact, marele lider de sindicat a început să întrebe, în stânga şi în dreapta prin IPJ Timiş, dacă procesul verbal încheiat de agenţii Secţiei 5 poliţie este valabil, fiindcă aceştia nu au trecut seria etilotestului pe procesul verbal. Provocare ieftină! Cum toată lumea îl cunoaşte pe Doinel Malcoci, acesta nu vine în timpul liber de acasă, nici dacă ,,se dărâmă inspectoratul”, aşa cum îi place să spună.

Atunci întrebările noastre pentru domnul Malcoci sunt:

De ce vă preocupă aşa tare problema ,,tovarăşului de pahar” Gigi Ilaș?

Ştiţi că traficul de influenţă se pedepseşte, domnule Malcoci?

Ştiţi că toleranţa la alcool în România este ZERO, domnule Malcoci?

Surse din cadrul inspectoratului ne-au spus că nu este pentru prima oară când liderul de sindicat se implică în astfel de cazuri şi chiar de multe ori a pus mâna pe telefon şi a sunat agenţii, încercând să-i intimideze pe aceştia. De data aceasta, când fratele lui, Gigi Ilas, a fost prins beat la volan, Malcoci nu a îndrăznit să sune agenţii, dar s-a pus să caute ,,chichiţe” pentru a-l scăpa pe ,,jurnalistul bețic”. Ce nu a înţeles domnul Malcoci şi tovarăşul de petreceri al dânsului, că seria aparatului etilotest cu care s-a făcut testarea, există pe bonul scos de aparat şi ataşat procesului verbal. Asemenea cazuri au mai fost contestate în instanţă şi nu au avut câştig de cauză. Acum rămâne de văzut cât de buni sunt avocaţii ,,jurnalistului” prins băut la volan. Cu toate că suntem convinşi că instanţa nu-i va da câştig de cauză, că doar ILAŞ nu este mai presus de lege, chiar dacă el se crede ,,jurnalist”.Gigi Ilaș

Mai suntem foarte curioşi de ce liderul de sindicat Doinel Malcoci, în loc să apere poliţiştii şi drepturile acestora, este mai preocupat să strice imaginea IPJ Timiş şi să denigreze colegii de breaslă. Nu este pentru prima oară când acesta merge împreună cu Ilaş şi ,,avocatul VIP” la un post de televiziune local, unde aruncă numai informaţii false şi denigrează poliţişti care îşi fac meseria corect. Cuprins de disperare şi frustrat, ,,jurnalistul” Gigi Ilas a ieşit la atac cu o mizerie de material pe blogul lui, în care sub un nume de autor fals (VLAD ENCIU), a început să arunce cu dejecţii şi informaţii false despre poliţişti. Ce să vezi, fiindcă el s-a implicat în lupta anticorupţie, poliţiştii l-au pândit şi executat pe acesta. Mai mult decât penibil, acel material scris de ILAS, nu face decât să demonstreze frustrarea acestuia şi disperarea care la cuprins. Probabil că şi când scrie, după dictare, aşa cum rezultă şi din stenogramele dosarului DIICOT ,,Prostituție cu minore”, e alcoolizat, altfel nu se explică delirul bahic!

Iar în încheiere îi adresăm domnului Inspector Şef Mirescu, următoarele întrebări:

Domnule Mirescu, de ce acceptaţi ca un subordonat şi angajat al IPJ TIMIŞ să denigreze o întreagă instituţie şi de ce nu luaţi măsuri în acest sens?

De ce nu vreţi să ridicaţi poliţiştii din ,,genunchi” şi să vă implicaţi mai mult în problemele Inspectoratului?

De ce nu-l sancţionaţi pe liderul de sindicat Doinel Malcoci, pentru toate declaraţiile şi afirmaţiile mincinoase la adresa poliţiştilor?

După schimbările majore care s-au petrecut la nivelul conducerii IPJ Timiş, când DGA a făcut ,,curăţenie” în Inspectorat, toată lumea se aştepta ca lucrurile să intre în normalitate, iar poliţiştii să fie lăsaţi să-şi facă meseria.