Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Spectacolul s-a terminat. ”Șantajistul” Ioan Nasleu rămâne în libertate, dar sub control judiciar

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

6 zile! Exact de atâta timp a avut nevoie IPJ Timiș, recte Serviciul de Investigații Criminale, pentru a-l aduce în cătușe, tocmai de la București la Timișoara, pe cel mai mare dușman, contestatar și trofeu al primarului Dominic Fritz, nu mai puțin celebrul Ionuț Nasleu, fost șef al SC Piețe SA, prieten al interlopilor și om de încredere al fostului primar liberal, Nicolae Robu.

Pe data de 23 februarie ac, acum trei zile, Nasleu a fost destituit din funcția de director al piețelor timișorene, ca urmare a unui incendiu în hala cu flori din ”700” și datorită unui schimb dur de replici cu primarul Dominic Fritz.

La o zi după, a fost reținut, chiar la urcare în avionul spre SUA, și readus în orașul de pe Bega, tocmai de pe Aeroportul Otopeni, pentru a răspunde unor acuzații duble de șantaj.

Din capul locului trebuie spus că Ionuț Nasleu, fost absolvent de teologie și fost ofițer de informații al SRI Timiș, nu este un personaj ușor de digerat! Cu atât mai puțin pentru cei care nu îl cunosc! Este extrem de gălăgios, atât vocal cât și prin gesturi!

Uneori, are glume deplasate și chiar idioate. Grotești, de-a dreptul! Este agasant și insistent, cel puțin cu partea feminină. Nu acceptă ușor refuzurile având și mici deraieri comportamentale.

Dar, cu toate acestea, are un dezvoltat simț al umorului, e milos, mare iubitor de animale fără stăpân și, mai presus de orice, este loial și implicat în tot ceea ce înseamnă comunitate, viață de familie și cerc relațional!

Și, mai mult decât orice, toți apropiații lui Ionuț Naselu mai știu un lucru foarte clar: de când și-a făcut o micșorare de stomac (sleeve gastric), operație pe care a efectuat-o în urmă cu circa 5 ani, tocmai datorită faptului că era supraponderal, acesta nu are nevoie de mai mult de un pahar de vin, că să poarte un dialog, lung și obositor, cu Bachus!

Este notoriu! Și, când intră frontal în coliziune cu zeul roman, Nasleu se crede un soi de locuitor al Troiei: puternic și de neînvins!

De aici și cuvintele deplasate, mesajele jignitoare, comparațiile tâmpite, derapajele halucinante, ”amenințările și șantajul”!

Requiem

Fără îndoială că Ioan Nasleu este un individ prost de gură! Și tot la fel de adevărat este faptul că pentru o persoană publică (nu personalitate!), așa cum este fostul director de la SC Piețe SA, alcoolul este o circumstanță agravantă! Pe lângă altele!

Să rememorăm, deci, care a fost declanșatorul, practic ceea ce a dus la reținerea și, ulterior, la punerea sub control judiciar a lui Ionuț Nasleu.

Așadar, pe data de 13 februarie a.c., hala cu flori din Piața 700 din Timișoara a fost cuprinsă de flăcări. Nu toată, ci undeva in jur de 200 mp. Fără victime, ci doar cu pierderi materiale.

După incendiu, la fața locului, primarul Dominic Fritz convoacă o conferință de presă, îl face cu ou și cu oțet pe Ionuț Nasleu, îl acuză că e în concediu în Florida-SUA și îi cere demisia.

Adevărul e că nu e pentru prima data când Fritz îl invită pe Nasleu să iasă pe tușă: a făcut-o și în campanie la locale, a făcut-o și a doua zi după ce a fost instalat la Primăria Timișoara.

De pe plajele însorite ale Americii, Nasleu a reacționat vehement, atât prin declarații de presă cât și prin postări pe Facebook, în stilul-i caracteristic, făcându-l pe usersit prost, bou, poponar și influencer, comparându-l cu Bianca Drăgușanu.

Mai mult, în preajma lui Bachus și cu soarele puternic deasupra capului, Nasleu îi mai dă și un mesaj în privat lui Dominic Fritz, jignindu-l într-un mare fel, lucru confirmat chiar și de primarul Timișoarei.

Lucru total de netolerat și absolut deplasat! Din cauza circului, Nasleu își întrerupe concediul legal, aprobat de Dominic Fritz, și revine la Timișoara, câteva zile mai târziu, cerându-și scuze față de edil, la modul ironic, că a fost plecat din oraș, neștiind că piața de flori urma să ia foc.

Situația se precipită

Imediat după incendiu, situația lui Nasleu se complică pentru că în spațiul public, încep să apară tot soiul de materiale de presă despre activitatea sa la SC Piețe SA care, fie vorba între noi, nu-l pun tocmai într-o lumină favorabilă pe fostul consilier al lui Nicolae Robu.

Pe data de 16 februarie, sub presiunea publică și cu nervii la maxim, la ora 23.36, Ionuț Nasleu trimite un mesaj pe whatsapp jurnalistului Dragoș Boța, aflându-se, ulterior, că l-ar fi amenințat cu dezvăluiri din viața privată a soției, Iulia Boța.

Drept pentru care, două zile mai târziu, pe data de 18 februarie, soții Boța depun plângere penală la IPJ Timiș, acuzându-l pe Nasleu de ”amenințare și șantaj”. În fine, ulterior, la data de 22 februarie a.c., Ionuț Nasleu face o conferință de presă la sediul SC Piețe SA, îl ia la împins vagoane pe primarul Fritz, ridiculizându-l, din nou.

La fel face și cu familia Boța, cărora le adresează o serie de întrebări, în mod public, chestiuni pe care Nasleu le-a mai ridicat în diverse postări de Facebook. Cert e că investigațiile jurnalistului Dragoș Boța l-au pus pe Nasleu într-o lumină absolut stânjenitoare.

Pe alocuri, în intervenții publice, șeful de la Piețe SA a confirmat dezvăluirile de presă. Pe altele, a încercat să le minimalizeze, în ciuda evidențelor zdrobitoare, și să le dea o altă formă, dar fără succes. Pe 23 februarie a.c., Ionuț Nasleu a fost demis de către Consiliul de Administrație al SC Piețe SA.

Imediat după, Fritz și-a revendicat victoria! A doua zi, pe data de 24 februarie a.c., Ionuț Nasleu este reținut pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, în timp ce încerca să se îmbarce într-o cursă de Istanbul cu destinația SUA, pentru a–și continua vacanța. Este încătușat și adus la Timișoara sub acuzația de șantaj la soții Dragoș și Iulia Boța.

Poliția, la datorie!

Imediat după încătușarea ”fugarului” Ionuț Nasleu, informația devine publică, într-un mod absolut miraculos. Pe surse, evident! Serviciul de Investigații Criminale al IPJ Timiș confirma reținerea ”șantajistului” și comunică:

“Văzând ca actul de sesizare îndeplinește condițiile prevăzute de lege si că nu există vreunul dintre cazurile care împiedică punerea in mișcare sau exercitarea acțiunii penale, în data de 19.02.2021 s-a dispus începerea urmăririi penale în rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de amenințare și șantaj”.

Mai mult, potrivit ordonanței de percheziție emise de comisarul șef Silviu Sârbu, in data de 22 februarie, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din amenințare și șantaj în infracțiunea de șantaj, iar în 23 februarie s-a extins urmărirea penală cu privire la încă o infracțiune de șantaj.

Ulterior, soții Boța confirma depunerea plângerii, declarând: 

“Da. I-am făcut plângere penala lui Ioan Nasleu pentru șantaj și amenințare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi in spațiul public, ne-a dat in judecata si a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – șantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de amenințare pentru mine si pentru soția mea, Iulia Bota, cea care este directorul publicației debanat.ro. Ni s-a transmis ca daca publicațiile noastre, pressalert.ro si debanat.ro, vor continua sa scrie despre ce face, va face publica o pretinsa înregistrare cu soția mea, cu o secvența din viața sa privata, care ar compromite-o. Cum nu exista nimic de acest fel si pentru ca amândoi nu putem accepta ca viața noastră si activitatea profesionala sa fie negociata, am decis sa facem ce este firesc si normal – sa sesizam autoritățile statului. Niciodată publicațiile noastre nu vor ceda amenințărilor, șantajului si presiunilor”.

Circul continuă

Imediat după ce a ajuns la Timișoara cu duba, Ionuț Nasleu a fost audiat la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș și a fost reținut pentru șantaj, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lucru care s-a și întâmplat azi, încadrarea lui Nasleu fiind schimbată din suspect în inculpat, la finalul audierilor, judecătorii refuzând emiterea unui mandat de arestare pentru fostul șef de la SC Piețe SA, alegând un control judiciar pentru 60 de zile.

Totuși, câteva aspecte trebuie menționate, în toată această poveste stranie. La intrarea în Palatul Dicasterial, unde urma să fie audiat, Nasleu a declarat:

”Pentru un mesaj în glumă de trei propoziții, între care una între ghilimele cu emoticon, nu mă aștept să fiu arestat. O să intru în analele istoriei, Dragoș Boța a făcut plângere și în șase zile s-a mobilizat toată lumea, poliția…”.

Dincolo de acuzațiile grave care i se aduc lui Ioan Nasleu, acesta are dreptate, într-o privință: viteza cu care s-a mișcat IPJ Timiș și dexteritatea cu care, în nici 6 zile, a reușit să identifice, rețină și să-l prezinte instanței cu propunere de arestare pe ”circarul” Ioan Nasleu.

Incredibil, dar adevărat! Deși IPJ Timiș geme de dosare nesoluționate, iar sub ochii SIC și BIC interlopii rup pulturile și oamenii în bătaie la cluburi ilegale de manele. Și nu numai! Un alt aspect care mai trebuie lămurit este de ce, dacă de pe data de 23 februarie ac, Nasleu avea făcute formalitățile de convocare la IPJ Timiș, oamenii legii au mai așteptat până pe 24 februarie, ca să-l ”umfle” de pe Aeroportul Otopeni?

Și să-l trambaleze cu cătușele, înapoi la Timișoara, de unde plecase, chiar în ziua încătușării!! Este evident că pentru spectacol și ca să se creeze impresia că ”șantajistul” Nasleu era pe fugă dar, iată, a fost capturat chiar la urcarea în avion.

Că așa stau lucrurile, că totul e de show, s-a demonstrat și azi când Nasleu a fost adus, la mandat, ca un rege, chiar și cu cătușele la mâini, într-un Duster al IPJ Timiș, fiind singurul ”calator”. Ceilalți 17 ”colegi” au fost aduși cu duba, la comun și au fost introduși în Palatul Dicasterial, pe lateral, direct în curte.

Doar Nasleu a avut parte de lumini și blițuri, la intrarea principală, unde, fără exagerare, îl aștepta toată mass-media, ca să-l filmeze cu cătușele la mâini. Punerea în scenă perfectă! Perfectă de celebrele romane ale lui Orwell.

Și acum, îi rugăm pe toți timișorenii, care au plângeri pe la Serviciul/Biroul de Investigații Criminale să-l contacteze pe comisarul șef Silviu Sârbu și să-l roage, ca și în cazul lor, să facă o minune Dumnezeiască și, așa cum Domnul a făcut lumea în 7 zile, să le dea și lor o soluție la dosarele care trenează de ani de zile.

Și, după ce termină cu ”soluțiile”, să-l roage tot pe șeful SIC să arunce o privire și pe Facebook – nu pe conturile alea pe care tot stau angajații săi cu profile false, doar- doar o pica vreo muscă – acolo unde ”băieții răi” se amenință cu ”te fac, te tai, te caut, te calc, te știi tu ăla…”.

Chiar și la rubricile de comentarii ale ziarelor! Că și acolo e plin de personaje care amenință și de șantajiști sub acoperire. Toți, fără pretenții patrimoniale, exact ca și în cazul lui Ioan Nasleu…


9 COMENTARII

  1. ….mda….e doar inceputul. a tot comentat…de toti si de toate….ca el e ingerul si imaculatul…la fal ca multi altii. stie sa injure femeile…care nu stau …cum vrea el.
    asadar…o nulitate…
    oricum…nimeni nu are o parere buna despre paagalu asta.

  2. Poi cu șantajul și amenințarea gogomanului neconstitutional Fritz la adresa președintelui CJT Alin Nica, pentru a-l forța pe acesta să-l numească obligatoriu pe USR+-istul Moș vicepreședinte CJT, că să-l numească viceprimar pe PNL-istul C.Tabara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

De-ale carnavalului! Viceprimarul Ruben Lațcău face anchetă cu Poliția Locală ca să vadă cine a băgat în casă…Poliția Națională

Ceea ce s-a întâmplat în Primăria Timișoara, în ultimele două zile, arată clar nivelul...

Incident de securitate! Biroul directorului tehnic al Primăriei Timișoara, Culiță Chiș, a fost spart…din interior

Un fapt fără precedent a fost constatat, ieri dimineața, de către angajații Primăriei Timișoara:...

Teroarea rromilor asupra unei familii de timișoreni demonstrează clar neputința și complicitățile autorităților publice

Astăzi, sincer vorbind, nimic nu se mai poate face! E mult prea târziu! Și...