Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timișoara protestează împotriva fracturării hidraulice FOTO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișoara s-a alăturat duminică orașelor din România care protestează împotriva exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică. În Piața Victoriei au fost prezenți circa 300 de oameni,  atât din Timișoara cât și din alte localități din județul Timiș, din Dudeștii Noi, Stanciova, Biled sau Săcălaz. Protestatarii au declarat că atunci când va începe exploatarea gazelor, apa care va fi turnată în pământ la presiunea de 1000 de atmosfere, va permite chimicalelor să se infiltreze și în pânza freatică, și astfel apa din subsol va fi contaminată cu toxine.

Pe steagurile, bannerele și pancartele manifestanților au fost trecute îndemnuri atât pentru politicieni cât și pentru ceilalți cetățeni ai României: „Nu corporația face legislația”, „Go frack yourself”, „Bojine, nu fractura Timișul”, „Pungești, Moșna-solidaritate”, „Nu vrem fracturare hidraulică, vrem o pânză freatică curată”, „Viața noastră, unde este? Viața noastră, ce-ați făcut cu ea?” „Conștiență”, „Vrem o țară sănătoasă”, etc.

Pe scena amplasată la locul protestului au urcat mai mulți vorbitori, o parte fiind dintre organizatori dar și participanți la protest. Ei au cerut ca Guvernul să nu dea undă verde fracturării hidraulice, și să nu permită Chevronului să facă abuzuri la Pungești.

La finalul protestului, participanții, cu ajutorul unor cartoane negre, au desenat o sondă. Organizatorii promit că protestul din această după-masă nu va fi, ci vor fi organizate mișcări și în satele din județul Timiș, cât și campanii de conștientizare a pericolului fracturării hidraulice.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore