ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Tipic românesc! Un primar USL blochează cea mai mare investiţie din judeţul Timiş, în domeniul legumiculturii, pentru că nu are „avantaje”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cea mai mare investiţie din judeţul Timiş în domeniul legumiculturii, de aproximativ 2,5 milioane de euro, este blocată de primarul USL din localitatea Iecea Mare. Investitorul, Cristian Peşteanu, este un român care a lucrat timp de zece ani în Spania şi care a revenit în ţara natală, pentru ca din banii economisiţi şi din fonduri europene să înceapă o afacere în agricultură.

Firma sa, Pedroalexia Agromec SRL, din Iecea Mare are ca obiect de activitate producerea, procesarea, ambalarea şi distribuirea de legume, acestea fiind cultivate pe o suprafaţă de 12 ha. Din suprafaţa totală, 10.000 mp utili sunt ocupaţi de o seră complet automatizată, încălzită iarna, astfel încât producţia este posibilă timp de 9 luni din cele 12 ale unui an.

Pentru a distribui producţia primului an de activitate, Cristian Peşteanu a depus o cerere la Primăria Timişoara, solicitând dreptul de a-şi depozita produsele într-una din cele 18 hale frigorifice ale Pieţei de Gros (de asemenea ridicată cu fonduri europene). Având în vedere importanţa şi amploarea investiţiei realizate de Peşteanu, care ar putea asigura legume proaspete pentru jumătate din ţară, municipalitatea timişoreană a repartizat o hală Primăriei Iecea Mare, care să o atribuie firmei Pedroalexia Agromec. Însă primarul comunei, Liviu Tomulea, a refuzat să finalizeze demersul proprietarului societăţii şi i-a declarat acestuia că „nu îl susţine, pentru că nu are nici un avantaj sau beneficiu din asta”. De asemenea, primarul USL din Iecea Mare a propus Administraţiei Pieţelor din Timişoara ca hala frigorifică din Piaţa de Gros să fie ocupată alţi cinci producători agricoli (patru din ei cultivă legume în grădina proprie, iar al cincilea deţine o livadă). Fiind de mai mică anvergură, cei cinci agricultori au renunţat la depozitul din Piaţa de Gros, iar primarul din Iecea Mare a declarat că preferă să piardă hala frigorifică decât să sprijine firma Pedroalexia Agromec.

Cristian Peşteanu, care este şi preşedinte al Organizaţiei PP-DD Iecea Mare, s-a născut în această comună şi a fost contracandidatul primarului Liviu Tomulea la alegerile locale din iunie 2012, consideră că la baza refuzului exprimat de primar stau motive politice şi, posibil, dorinţa primarului de a-şi regla conturile neonorate din campania electorală de vara trecută.

La rândul său, deputatul de Timiş Adrian Diaconu apreciază că piedicile ce i-au fost ridicate în cale d-lui Peşteanu de actualul primar al comunei Iecea Mare se bat cap în cap cu trei din lozincile la modă sub guvernarea USL-istă: interesul pentru atragerea de fonduri europene în România; promovarea investiţiilor făcute în plan local de românii care au muncit în străinătate; susţinerea agriculturii, pentru relansarea economică a României.

Diaconu mai consideră că un investitor cum este Peşteanu, care creează locuri de muncă şi plăteşte taxe şi impozite în localitatea şi în ţara sa natală, trebuie să se bucure de sprijinul autorităţilor române, de aceea, va prezenta acest caz în Parlamentul României.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore