Tudor-Flueraș

Consilierul personal al primarului Dănuț Groza, din Sânnicolau Mare, este plătit fără a merge la serviciu. Vocea Timișului a dezvăluit acest fapt în urmă cu șapte luni. Miercuri, am vrut să verificăm dacă între timp consilierul depune vreun efort pentru a-și merita salariul.

În august 2015, explicam, printre multe alte nereguli descoperite la Primăria Sânnicolau Mare, și faptul că Tudor Gheorghe Fluieraș, consilierul personal al primarului Dănuț Groza, primește lunar un salariu de 1.300 de lei. Deși în contractul său de muncă scrie clar că este obligat să își petreacă opt ore pe zi la Primăria Sânnicolau Mare, la birou, el poate fi văzut extrem de rar în timp ce își îndeplinește obligațiile contractuale. Consilierul este domiciliat în Timișoara și ne este greu să credem că face zilnic naveta la Sânnicolau Mare, din moment ce nu este văzut nici măcar de către colegi pe holurile instituției sau în birou.

Tudor Gheorghe Fluieraș, consilierul primarului din Sânnicolau Mare

Reporterii Vocea Timișului s-au deplasat astăzi în localitate, pentru a afla dacă consilierul și-a schimbat obiceiurile. Prima dată am fost trimiși la o secretară, care ne-a trimis mai departe, la Biroul Personal. Acolo, secretara ne-a spus clar că pe Tudor Fluieraș îl putem găsi… la Timișoara, acolo unde are și biroul.

I-am adresat aceeași întrebare și lui Nicolae Căprărescu, șeful departamentului de Resurse Umane din cadrul Primăriei Sânnicolau Mare. I-am explicat și acestuia că, conform contractului de muncă, Tudor Fluieraș ar trebui să se afle la serviciu, în sediul instituției. Căprărescu a confirmat că cunoaște obligațiile contractuale ale angajatului, dar a declarat că singurul care își asumă răspunderea pentru acesta este primarul.

„Ar trebui să discutați cu primarul. Eu ce să vă spun, că nu este la lucru? Pontajul se face în baza a ceva. Are un raport de activitate care îl face. Nu mi-l dă mie, îl dă direct primarului. Primarul are dreptul să-și angajeze un consilier personal. Toată tevatura asta, că trebuie să fie, că nu trebuie să fie, că îl trimite unde-l trimite, ce atribuții îi dă până la urmă este atributul exclusiv al primarului”, a afirmat Nicolae Căprărescu.

Mai mult, șeful de personal ne-a explicat că Fluieraș are parte de tratament preferențial. Astfel, în timp ce restul angajaților se pontează zilnic prin intermediul unui card de prezență, acest procedeu nu se aplică și în cazul consilierului personal al primarului.

„O să fie pontat și astăzi. El nu trage cu cardul. I se justifică activitatea cu altfel de rapoarte”, ne-a mai spus Căprărescu.

Am decis să discutăm cu primarul din localitate, care nu se afla nici el în primărie, deși toți angajații, probabil instruiți, ne-au spus că este „pe undeva” prin instituție. Într-o primă instanță, Dănuț Groza ne-a spus că va ajunge rapid la primărie, pentru a purta o discuție. Câteva minute mai târziu, după ce, probabil, a chestionat angajații instituției în legătură cu vizita noastră acolo, s-a răzgândit.

„Nu reușesc să mai ajung pentru că sunt proiectanți din Timișoara pe niște străzi la noi și trebuie mă întâlnesc cu ei”, a spus, la telefon, Dănuț Groza.

În aceste condiții, am încercat să obținem o declarație telefonică legată de situația consilierului personal al primarului. Când a auzit despre ce este vorba, edilul a încercat să se eschiveze.

„Acum nu putem vorbi. O să vorbim când ne întâlnim. La revedere”, au fost cuvintele lui Dănuț Groza.

Tudor Fluieraș este consilier personal al primarului Dănuț Groza din anul 2008, timp în care a încasat lunar, 1.300 de lei pentru „munca” prestată.

Mai putem adăuga la cv-ul lui ,,Bebe”, că pe vremea când trăia Gheorghe Ciobanu, acesta era consilierul personal pe probleme de imagine şi se ocupa de campania electorală a acestuia. De ce v-am spus asta? În urma controlului Curţii de Conturi la Primăria Sannicolau Mare, auditorii Pop Alexandru Dumitru și Jichici Monica Gabriela, cea din urmă fiind şi fina lui Ciobanu, nu au descoperit mai nimic în neregulă la primărie, cu toate că noi deţinem documente care arată clar că aceştia nu şi-au făcut treaba. Aceste documente vor fi puse la dispoziţia D.N.A. Timişoara, alături de o plângere penală. Aceşti ,,băieţi deştepţi” din mass-media locală împreună cu unii funcţionari publici, au defrişat ani la rând bani din bugetul primăriei, fără ca cineva să-i tragă la răspundere.

Va urma!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.