Unda verde la finanțări pentru Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Primăria alocă peste 400.000 de lei

0
969

Primăria va finanța din nou Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Asta după ce Curtea de Conturi a decis că asocierea a fost legală. Prima tranșă de bani care va fi virată în zilele următoare este de peste 400.000 de lei.

Primăria Timișoara a suspendat plățile către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2015, în urma raportului Curții de Conturi care a declarat asocierea ilegală. Contestația făcută de către municipalitate a primit un răspuns pozitiv, și anume, asociația poate fi finanțată în continuare.

„Vom face cât se poate de prompt o plată către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Eram pregătiți să lucrăm în două feluri, fie pe ideea de proiect urgent, fie pe ideea veche de cotizați. Înclin să mergem ca cotizație pe toată suma prevăzută pe care putem să o dăm cu titlu de cotizație. 400.000 de lei i am dat sarcină la Diaconu (n.r. – viceprimarul Timișoarei) să discute cu directorul economic să vedem care e suma pe care o putem plăti cât mai repede săptămâna viitoare”, a declarat Nicolae Robu, la finele acestei săptămâni.

Timișoara a ajuns în faza națională a competiției pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, alături de alte patru orașe: București, Baia Mare și Cluj Napoca.

În cadrul aceluiași raport, Curtea de Conturi a declarat ilegală și asocierea dintre Primăria Timișoara și cluburile sportive din oraș. În urma contestației însă, poziția auditorilor a rămas neschimbată.

Spune-ţi opinia civilizat!