Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

LIBER LA AMENZI

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Administraţiile locale au undă verde la amenzi pentru cei care nu respectă legea. Sunt vizate persoanele care nu şi-au asigurat, ȋncă, locuinţele ȋmpotriva dezastrelor naturale cum ar fi cutremure, alunecări de teren sau inundaţii.

Începȃnd cu data de 6 august 2012 au intrat ȋn vigoare prevederile articolului 30 din Legea 260/2008 privind aplicarea amenzilor contravenţionale persoanelor fizice sau juridice care nu şi-au asigurat imobilele. Astfel că, pe lȃngă faptul că vor trebuie să scoată bani din portofel pentru asigurare, timişenii ȋn cauză vor plăti şi pentru neglijenţă.

Pe lȃngă constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor, Primăriile au obligaţia de a suporta contravaloarea primelor obligatorii pentru persoanele fizice care beneficiază de ajutor social. Sumele obţinute din amenzile constatate şi sancţionate vor ajunge ȋn bugetul local al fiecărei unităţi adminitrativ-teritoriale.

Din păcate, la ora actuală, ȋn Romȃnia, importanţa şi utilitatea asigurării de locuinţă nu sunt foarte cunoscute. Proprietarii de imobile ȋşi amintesc de existenţa acestor produse atunci cȃnd, de multe ori, este prea tȃrziu. Şi abia atunci se poate conştientiza cȃt de mult ȋnseamnă acest mijloc de protecţie financiară.

Denise Popa

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore