Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalCare sunt condițiile în care un stat membru UE vă poate refuza...

Care sunt condițiile în care un stat membru UE vă poate refuza dreptul de a conduce pe teritoriul său

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Decizia a fost luată în urma unui proces deschis de Sevda Aykul, cetățean austriac, care locuiește în Austria, nu departe de frontiera germană.

În urma unui control al poliției efectuat în Germania, analiza probei de sânge a demonstrat că femeia condusese sub influența canabisului, pe care îl consuma ocazional. Autoritățile germane au considerat atunci că ea nu era în măsură să disocieze conducerea de utilizarea de produse stupefiante și că, prin urmare, era inaptă să conducă autovehicule. Femeii i s-a refuzat dreptul de a conduce în Germania cu permisul său de conducere austriac.

Ea a fost informată că putea să redobândească dreptul de a conduce în Germania, prin prezentarea unei expertize medico-psihologice condiționată, în general, de dovada abstinenței de la consumul oricăror produse stupefiante pe durata unui an.

În schimb, în Austria, ea a fost considerată în continuare aptă să conducă autovehicule și și-a păstrat, așadar, permisul de conducere. Astfel, autoritățile austriece intervin doar în cazul constatării medicale a unei incapacități de a conduce ca urmare a consumului de produse stupefiante sau în cazul existenței unor indicii din care rezultă bănuiala privind o dependență de aceste produse. Potrivit procesului-verbal întocmit de medicul german care a efectuat prelevarea probei de sânge, Sevda Aykul nu prezenta niciun semn notabil care să indice că se afla sub influența unor produse stupefiante.

Femeia a sesizat Tribunalul Administrativ din Sigmaringen, Germania, unde a contestat decizia administrativă germană. Tribunalul a solicitat Curții de Justiție să stabilească dacă obligația de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere se opune deciziei contestate. Ce spune Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, poți citi pe digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Circuli cu tramvaiele din Timișoara? Vezi ce linii se suspendă timp de trei zile

Începând de vineri, 31 iulie, de la ora 17:00 și până duminică, 2 august,...