Robu

Controalele Curţii de Conturi creează din nou agitaţie în primăria Timişoara. Edilul-şef Nicolae Robu a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că auditorii care trec pragul instituţiei de pe C.D Loga fac abuz de funcţiile pe care le deţin şi îşi asumă prerogative pe care nu le deţin. Ultimul control efectuat de Curtea de Conturi la primărie a fost legate de un doctor care ar fi fost angajat pe post de medic de familie în şcolile din subordinea primăriei fără a avea pregătirea cerută de lege. Ce l-a scos pe primarul Robu din sărite? Faptul că auditorii au cerut să vadă dosarele de concurs ale candidaților, examenele scrise și consemnările legate de probele orale.

„Speţa este una care admit că este discutabilă, dar aparatul de specialitate îşi asumă insistent răspunderea că lucrurile sunt făcute corect aşa cum sunt făcute. Este vorba despre un medic la adresa căruia sunt reclamaţii că nu ar fi îndeplinit condiţiile să ocupe acea funcţie de medic de familie. Povestea e veche, a tot apărut şi prin presă, cred că şi poliţia a cercetat până la un anumit nivel, nu ştiu exact ce se întâmplă, dar eu de îndată ce a apărut acest subiect că a fost la mine în audienţă soţul unei doamne care e deranjată că nu mai e singură pe acolo şi a apărut acest medic în urma unui concurs. A fost soţul şi de îndată ce am aflat că există o problemă am încercat să o clarific. Eu nu pot să îi dau dispoziţii șefei de la Resurse Umane să considere că o angajare este cum vreau eu corectă sau incorectă. (…) Mi-a spus <>, asta spune, repet, aparatul de specialitate, iar eu nu sunt acolo dictator să impun discreţionar cum să se întâmple un lucru sau altul”, a declarat primarul Timișoarei.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.