Deputat USR Timis: Vom avea drum expres intre Timisoara si A1, pe langa Sanandrei

- Advertisement -

Deputatul USR Timiș, Cătălin Drulă, a anunțat că a discutat cu ministrul transporturilor cu privire la Drumului de legătură DN69 (Sânandrei) – autostrada A1 și că oficialul ministerului i-a promis că licitația pentru proiectarea și execuția acestuia în regim de drum expres va fi lansată pentru licitație până la mijlocul lunii viitoare.

Deși se află într-o ”tabără adversă”, deputatul USR Timiș Cătălin Drulă, pare că are o colaborare bună cu actuala guvernare, mai precis cu ministrul transporturilor. Deputatul susține că a primit promisiunea ministrului Lucian Bode, că licitația pentru proiectarea și execuția Drumului de legătură DN69 (Sânandrei) – autostrada A1 va fi lansată pe SICAP până pe 14 februarie cu termen de depunere a ofertelor în aprilie.

”Acest nou drum expres de 10 kilometri este un proiect pentru care m-am luptat în ultimii trei ani. Am reușit în bugetul de stat pe 2020 să mi se accepte amendamentul de creștere a sumelor alocate pentru proiect de la 20 la 30 de milioane de lei, suficient pentru achitarea avansului contractual. În anii trecuți – cu adrese, interpelări, întâlniri – am reușit încet-încet să împing autoritățile să facă pașii birocratici din spate – acord de mediu, formular de finanțare europeană, aprobare de către guvern a indicatorilor tehnico-economici. I-am cerut domnului ministru să se asigure că se vor lansa concomitent și licitațiile conexe pentru achiziția serviciilor de supervizare, de verificare a proiectului tehnic și de întocmire a documentațiilor cadastrale/exproprieri. CNAIR are prostul obicei să uite de aceste licitații producând astfel întârzieri uneori și de câțiva ani pentru proiecte. Am primit promisiunea că vor fi lansate concomitent”, a anunțat Drulă, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Uniunii Salvați România susține că va urmări în continuare derularea acestui proiect foarte important pentru Timiș. ”O nouă descărcare modernă de tip drum expres cu legătură în partea de vest a orașului (și centură) este absolut necesară pentru Timișoara. În viitor acest drum ar putea fi și primul segment din legătura rapidă între autostrada A1 și autostrada Timișoara-Moravița. Voi reveni în perioada următoare pe tema celorlalte proiecte importante de infrastructură din Timiș gestionate de la nivel național”, a conchis Cătălin Drulă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Carambol pe autostrada A1! Trei oameni au murit, între care și un copil de 2 ani

Accident cumplit pe autostrada A1, în apropiere de Margina....

Constructor italian pentru legatura dintre A1 și DN 69 Timisoara – Sanandrei, drum cu sapte ani garantie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA...

Atentie, soferi! Se lucreaza pe sectoarele Timisoara – Arad si Timisoara – Lugoj din A1

Șoferii sunt înștiințați de Direcția Regională de Drumuri și...

Localitatile Sanandrei, Covaci si Carani devin ”Smart Villages”

Comuna Sânandrei și satele aparținătoare acesteia, Carani și...

Carani, Sanandrei si Covaci, legate de Timisoara prin doua linii metropolitane STPT

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că începând...

Din aceeași categorie

Categorii Populare