drum expres intre Timisoara si A1
drum expres intre Timisoara si A1

Deputatul USR Timiș, Cătălin Drulă, a anunțat că a discutat cu ministrul transporturilor cu privire la Drumului de legătură DN69 (Sânandrei) – autostrada A1 și că oficialul ministerului i-a promis că licitația pentru proiectarea și execuția acestuia în regim de drum expres va fi lansată pentru licitație până la mijlocul lunii viitoare.

Deși se află într-o ”tabără adversă”, deputatul USR Timiș Cătălin Drulă, pare că are o colaborare bună cu actuala guvernare, mai precis cu ministrul transporturilor. Deputatul susține că a primit promisiunea ministrului Lucian Bode, că licitația pentru proiectarea și execuția Drumului de legătură DN69 (Sânandrei) – autostrada A1 va fi lansată pe SICAP până pe 14 februarie cu termen de depunere a ofertelor în aprilie.

”Acest nou drum expres de 10 kilometri este un proiect pentru care m-am luptat în ultimii trei ani. Am reușit în bugetul de stat pe 2020 să mi se accepte amendamentul de creștere a sumelor alocate pentru proiect de la 20 la 30 de milioane de lei, suficient pentru achitarea avansului contractual. În anii trecuți – cu adrese, interpelări, întâlniri – am reușit încet-încet să împing autoritățile să facă pașii birocratici din spate – acord de mediu, formular de finanțare europeană, aprobare de către guvern a indicatorilor tehnico-economici. I-am cerut domnului ministru să se asigure că se vor lansa concomitent și licitațiile conexe pentru achiziția serviciilor de supervizare, de verificare a proiectului tehnic și de întocmire a documentațiilor cadastrale/exproprieri. CNAIR are prostul obicei să uite de aceste licitații producând astfel întârzieri uneori și de câțiva ani pentru proiecte. Am primit promisiunea că vor fi lansate concomitent”, a anunțat Drulă, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Uniunii Salvați România susține că va urmări în continuare derularea acestui proiect foarte important pentru Timiș. ”O nouă descărcare modernă de tip drum expres cu legătură în partea de vest a orașului (și centură) este absolut necesară pentru Timișoara. În viitor acest drum ar putea fi și primul segment din legătura rapidă între autostrada A1 și autostrada Timișoara-Moravița. Voi reveni în perioada următoare pe tema celorlalte proiecte importante de infrastructură din Timiș gestionate de la nivel național”, a conchis Cătălin Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.