Listele PNL pentru alegerile locale rămân deschise. Condiții stricte pentru candidați

0
1030

După ce PNL Timiș și-a prezentat listele pentru Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara, ordonând candidații aflabetic, săptămâna aceasta liderii partidului au dat mai multe detalii despre selecția candidaților. După cerințele conducerii PNL, candidații vor trebui să demonstreze, pe puncte, că au realizări atât pe plan profesional, cât și în interiorul partidului.

Conducerea PNL Timiș afirmă că listele pentru CJT și CLT nu sunt definitive și că se așteaptă să apară candidați noi.

„Avem practica de a cere membrilor partidului de a ne face cunoscute aspirațiile spre diferite posturi, care se pot obține prin vot, prin numiri și primim mereu solicitări de actualizare a fișelor de aspirații. Cu această practică, am stimulat membrii partidului să aibă îndrăzneala să candideze. Nu doar că avem 4 candidaturi depuse pentru CJ Timiș, ci s-a înregistrat a cincea și avem semnale de la încă patru membri, inclusiv de sex feminin, că ar avea deschidere spre această funcție. Fiind un partid meritocratic, evident că n-o să avem o practică rigidă. Termenele noastre interne sunt cu titlu orientativ. Se acceptă în continuare candidaturi. N-am stabilit o limită”, a declarat Nicolae Robu, copreședinte al PNL.

Astfel, membrii PNL mai au timp să-și anunțe candidaturile în interiorul partidului, pentru alegerile locale.

„Suntem în validări, lista nu e definitivă, va fi definitivă în ziua când o să o depunem sub semnătură la Comisia Birou Electoral Județean. Până atunci lucrăm, apa elemente noi, apar candidați noi. Sunt unii care, din diverse motive, s-ar putea retrage. Cred că până în 11 aprilie, când vom începe depunerea dosarelor, o să mai facem activități de selecție a candidaților”, a declarat Dan Popa, copreședintele PNL.

Candidații urmează să fie triați în baza unei fișe, care trebuie completată în termen de două săptămâni. Potrivit conducerii liberale, candidatul ideal este acela care are realizări atât la nivel politic, fiind remarcat pentru activitatea sa din partid, cât și la nivel profesional.

„Am stabilit cum se va calcula în final punctajul pe baza căruia vom ordona candidaturile pe listele cu care vom merge la consiliile locale, respectiv consiliul județean. Fișa surprinde meritele pe care un aspirant la o anumit poziție le are, dovedite atât prin rezultatele obținute în partid, în munca politică desfășurată, cât și în activitatea profesională a sa, civică, pe orice direcție de manifestare a persoanei în cauză. Noi vrem să promovăm oameni care au produs rezultate. Dacă au făcut-o acolo unde s-au implicat, o vor face și prin pozițiile pe care le vor ocupa în continuare”, a precizat Robu.

Rămâne de văzut cât de strictă va fi într-adevăr selecția candidaților și cine vor fi cei propuși pentru consiliul local și județean.

Spune-ţi opinia civilizat!