Descinderi in forta in aceasta dimineata in Timis! Actiunea trupelor speciale de interventie a vizat destructurarea unei retele care se ocupa cu contrabanda cu tigari.  Peste 50 de politisti au perchezitionat casele traficantilor de tutun din Timisoara si alte doua localitati din judet. In total, oamenii legii au luat la puricat 12 locatii, unde s-au descoperit atat baxuri cu tigari, cat si sume importante de bani.
Traficantii aduceau tigarile contrafacute din Serbia. Dupa ce treceau de punctul de trecere al frontierei Stamora Moravita, contrabandistii plasau marfa la distribuitori. Acestia introduceau apoi tutunul pe piata neagra din Timisoara. Profitul membrilor retelei era unul consistent, spun anchetatorii. Asa se face ca, din banii obtinuti din contrabanda cu tigari, traficantii si-au construit vile de lux si si-au achizitionat bolizi de zeci de mii de euro. Dovada: una dintre locatiile in care au descins politistii si  masinile de lux din curtea vilei.

„Au fost efectuate 12 perchezitii domiciliare in vederea descoperirii unor locatii despre care existau suspiciuni ca aveau depozitate tigari de contrabanda spre a fi valorificate in mod ilegal. Cu aceasta ocazie au fost descoperite cantitatea de 1.096 pachete de tigarete de contrabanda si diverse sume de bani: 38.783 lei, 15.705 euro si 7500 forinti. Cantitatea de tigari, diferite marci, a fost indisponibilizata in Camera de corpuri delicte a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara. In prezent sunt cercetate 11 persoane suspecte de implicarea in activitati de contrabanda cu tigari” a declarat Mihaela Les, purtator de cuvant IJPF Timis.

Cercetarile continua, cei in cauza fiind prezentati la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, in vederea audierii acestora de catre procurorul de caz si luarii masurilor legale ce se impun.Trupele speciale ale politiei de frontiera si ale jandarmeriei au descins in Timisoara , Pesac si Sanandrei. Intr-una dintre locatii, unul dintre suspecti a incercat sa scape de tigarile de contrabanda aruncand baxul pe geam. Oamenii legii au recuperat, insa, repede marfa. In total 11 persoane au fost duse la audieri la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

O.T.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!