Robu dă vina pe PSD pentru amânarea lucrărilor la Pasajul Jiul

0
1130
robu

Lucrările de lărgire a Pasajului Jiul din Timișoara au fost amânate, după ce una dintre firme a contestat licitația de atribuire a lucrărilor. Primarul Nicolae Robu dă vina pe PSD, spunând că social-democrații îi sabotează toate proiectele.

Săptămâna trecută, primarul Nicolae Robu anunța că licitația pentru lărgirea Pasajului Jiul s-a terminat și lucrările vor demara în curând. Anunțul însă a fost unul pripit, deoarece licitația a fost contestată de una dintre firmele participante. În aceste condiții lucrările se amână cel puțin pentru câteva luni.

„Sunt extrem de supărat legat de ce s-a întâmplat cu licitaţia pentru lărgirea Pasajului Jiul. E o lucrare extrem de importantă. Am declarat public că în ceea ce mă priveşte îmi asum răspunderea să dau drumul în paralel lucrărilor la Pasajul Jiul și Pasajul Popa Șapcă din loialitate faţă de timişoreni, chiar dacă știu că asta va comporta nemulţumiri în rândurile timișorenilor pentru că va îngreuna traficul, mai ales într-o perioadă electorală. Mă intrigă faptul că acestă contestaţie vine într-o manieră extrem de suspectă și nu poate fi considerată altfel decât sabotaj. Nouă ni s-a întâmplat ca la finalul etapei licitaţiei electronice, când am anunţat câştigătorul, una dintre firme a depus contestație. Este o firmă din Iaşi. Eu sunt convins că este o contestaţie menită să întârzie această lucrare. Rezultatul contestaţiei se va afla, cel mai devreme, peste 3 săptămâni. Din păcate un termen maxim nu există, potrivit legislaţiei. Aşadar nu se ştie când va începe şantierul”, a declarat Nicolae Robu, vineri.

În maniera în care ne-a obișnuit deja, primarul a dat vina pentru amânarea demarării proiectului pe… PSD.

„E o contestație menită să întârzie această lucrare. PSD din răsputeri a încercat să blocheze adoptarea bugetului. Nu le-a ieșit încercarea de boicot la adresa Timișoarei prin trântirea bugetului și atunci, ce și-au zis cei de la PSD, păi hai să vedem cum putem întârzia licitațiile, cum putem face ca Robu să nu înceapă lucrările.”, a mai completat Robu. Totuși, a admis că nu are dovezi și că nu poate face acuze oficiale.

În viziunea sa, „ciuma roșie” îi sabotează toate proiectele. Unele reușesc, iar altele nu, este de părere edilul, care vede în jurul său mare conspirație social-democrată.

„Se cere și anularea licitației la Pasajul Jiul, prin absurd, asta pentru că se poate întârzia și un an. Să vină să spună că Robu n a făcut destule, că a făcut doar câteva sute de lucruri în Timișoara, dar ei nu pot să spună nimic despre realizările lor și atunci ce fac, vor să îi încurce și pe cei care au demonstrat că pot. (…) Pun presiune pe ITM să mă pedepsească că am muncit mai mult decât prevede legea? Păi nu le e rușine? Pun presiune, le spun celor de la ITM să se autosesizeze. E descalificant. Eu nu înțeleg”, a mai spus primarul Timișoarei.

Spune-ţi opinia civilizat!