12.9 C
Timișoara
sâmbătă,8,mai,2021
AcasăStiriEveniment15 ani de la cel mai bine vândut album Viţa de Vie

15 ani de la cel mai bine vândut album Viţa de Vie

Formaţia de rock alternativ a fost fondată în 1996, când în studioul lui Adrian Ordean, băieţii şi-au dezlănţuit talentul pentru prima dată în cadrul unui demo. Un an mai târziu este lansat pe piaţa românească, albumul de debut „Rahova”. În 1998, Viţa de Vie pleacă în turneul Hollywood Rock Tour, numele lor fiind inscripţionate pe afiş alături de alte trupe consacrate autohtone, precum Holograf sau Timpuri Noi.

„La orice piesă bună care vrea să stea-n picioare/E musai să se audă basul şi cu toba mare.” răsună în 1999 de pe albumul „Fenomental”.Acesta este albumul în cauză, cel mai bine vândut, aproape 1.000.000 de exemplare. Este creaţia băieţilor care i-a catapulat în rândul trupelor româneşti de calitate. Înregistrat în Essen – Germania, la Basement Studio în nu mai puţin de 48 de ore, albumul impresionează printr-un sound diversificat, dar şi prin maniera stilstica abordată. Piese cunoscute de pe acesta precum, „Basul şi cu toba mare”, „Vinolamine” sau „Iamma” continuă să încânte publicul chiar şi după atâta vreme, căci creaţiile adevărate tind să persiste în timp.

Viţa de Vie vor marca, astfel, aceşti 15 ani de la lansare, printr-un turneu naţional ce va începe la Timişoara.Adrian Despot,Adrian Ciuplea, Cezar Popescu, Mihai Ardelean şi Sorin „Pupe” Tănase vor aduce celebrul sunet VDV în cadrul clubului Daos, pe data de 17 ianuarie. Turneul se va derula pe toată luna ianuarie a anului 2014, fiind luate în vizor peste 30 de oraşe din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,900FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
192CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente