politia-amenda-buletin-permis-de-conducere

În perioada 15-18 decembrie 2014, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente. În cele patru zile, oamenii legii au aplicat 595 de amenzi, 281 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 76 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost sancţionaţi 30 de pietoni.

Polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării 33 de permise de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire şi semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric. De asemenea, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

În acest weekend, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.