Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timișorenii, invitați să-și sterilizeze gratuit câinii și pisicile

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișorenii au ocazia să își sterilizeze gratuit câinii și pisicile. Cabinetul Veterinar Animals First, Asociația Pet Hope Timișoara și partenerul elvețian NetAP (Network for Animal Protection), îi invită pe aceștia să-și înscrie animalele de companie pentru sterilizări gratuite, în cadrul proiectului social dedicat orașului de pe Bega și împrejurimilor acestuia.

Acțiunea va începe luni, 26 octombrie 2015, și se va adresa următoarelor categorii de animale și stăpânilor sau protectorilor acestora: animale deținute de pensionari sau de șomeri, animale ale familiilor cu venituri reduse, animale salvate de pe stradă și adoptate de familii, pisici fără stăpân și câini care trăiesc în curțile sau în jurul fermelor și a zonelor industriale pentru care firmele sunt dispuse să își asume responsabilitatea, fiind totodată de acord să le înregistreze cu numele lor. Campania este prima de acest gen, scopul fiind unul social și strict legat de bunăstarea animalelor.

„Ca parte a comunității din Timişoara dorim să contribuim activ la reducerea numărului de animale care sunt abandonate pe stradă. O metodă umană de a contribui în acest sens este prin sterilizarea câinilor şi pisicilor care ar putea deveni surse de pui nedoriți. Un asemenea proiect este în concordanță cu procedurile acceptate de sterilizare a animalelor şi cu standardele europene. Cu sprijinul populației putem obține rezultate rapide şi sustenabile. Deoarece nu aşteptăm o participare financiară din partea autorităților locale, costurile inițiale sunt suportate de partenerul nostru NetAP.  În egală măsură, stăpânii de animale sunt importanți pentru succesul proiectului deoarece dorim să producem o schimbare pozitivă în ceea ce înseamnă deținerea responsabilă de patrupede”, a spus Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope. Organizatorii propun ca fiecare proprietar care beneficiază de gratuitate să achite, în funcție de situația financiară, o contribuție de responsabilitate de 15 lei pentru un câine și 5 lei pentru o pisică.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore