ATENȚIE timișoreni! Apa din fântânile publice, INFESTATĂ cu ”E.coli”. Unde sunt probleme și care fântâni au fost ÎNCHISE

Date:

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat vineri că administrația locală este extrem de preocupată de sănătatea cetăţenilor şi că în acest sens se efectuează, periodic, analize de stabilire a calităţii apei de la fântânile publice forate la nivelul municipiului. Problema este că apa de la mai multe dintre acestea au fost descoperite diferite probleme, unele mai grave, altele extrem de grave. ”Am constatat că la un număr de fântâni, apa, din nou nu are calitatea cerută. Dispunem măsurile de rigoare, închidere până la curăţare, până când noile măsurători vor arăta că s-a ajuns la parametrii bacteriologici aprobaţi prin lege”, a detaliat întâiul gospodar al capitalei Banatului.

Apa analizată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică are fie probleme de natură chimică, fie de natură bacteriologică, între care s-au găsit și ”Escherichia Coli”, bacteria cunoscută ca ”E.coli”, o bacterie extrem de periculoasă pentru om. ”94 de fântâni au fost supuse măsurătorilor şi la 10 sunt aceste depăşiri de natură bacteriologică: cele de pe strada Petofi – Parcul Petofi, Bld. Sudului, strada Aştrilor, Bld. Dragalina, zona Favorit, străzile Munteniei, Bucovina, Ion Ionescu de la Brad, Foişor şi Ştefan Octavian Iosif. La alte 12 fântâni apar anumite depășiri de natură chimică, creşteri semnificative ale parametrilor Manganului şi Fierului. Acestea sunt: Rusu Şirianu, Podgoriei, Parcul Petofi, Chişodei, Musicescu, Sudului, Macilor, Tacit, Leandrului, Foișor, Mistral şi Parcul Botanic”, a enumerat Nicolae Robu.

Municipalitatea asigură timișorenii că aceste măsurători au loc periodic și dă ca sigură redeschiderea fântânilor odată cu revenirea tuturor parametrilor în limitele legale, anunțând pe această cale scuze publice timișorenilor care folosesc zilnic apa potabilă de la fântânile unde sunt probleme.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare