12.9 C
Timișoara
miercuri,3,martie,2021
Acasă Stiri Educatie Au inceput înscrierile în clasa pregătitoare

Au inceput înscrierile în clasa pregătitoare

Părinții timișeni pot deja să își înscrie micuții în clasa pregătitoare. La unitățile de învățământ din județ se pot face înscrieri până în 18 martie.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, prioritate la înscriere au copiii care locuiesc pe străzile arondate școlilor, iar fiecare clasă va fi formată din 25 de copii. Inspectorii școlari se așteaptă și la probleme la înscriere, fiind cunoscut faptul că mulți dintre părinți își fac viză de flotant în apropierea celor mai renumite școli, pentru a fi siguri că micuțul lor prinde un loc. Astfel unitățile școlare sunt nevoite să suplimenteze numărul de clase, pentru a face față tuturor cererilor.

Pentru a-și înscrie copiii, părinții trebuie să depună la secretariatul școlii pentru care au optat o fotocopie a actului de identitate propriu și a certificatului de naștere a copiilor, certificate cu originalul și să completeze cererea tip de înscriere pusă la dispoziție de către unitatea de învățământ.

Pe perioada înscrierilor, programul școlilor este de luni până la vineri de la 8 la 18 și sâmbăta, de la 8 la 13.

Pentru anul școlar 2016-2017 în Timiș au fost propuse 5.570 de locuri, ceea ce înseamnă 259 de clase pregătitoare. Ca în fiecare an, cele mai căutate școli din Timișoara sunt: Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Școala Generală 30, Colegiul Național Bănățean, Colegiul Național „Constantin Diaconovic Loga” sau Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”.

Părinții vor afla dacă copilul lor va fi acceptat la școala pentru care au optat în perioada 25-26 martie, când vor fi afișate rezultatele primei etape de înscrieri. Cea de-a doua etapă va începe în 25 martie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

14,686FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
155CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
192CititoriConectați-vă
45,900AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente

Comentarii Facebook