Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

BEGA BULEVARD ŞI « DUCK RACE »

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Când în urmă cu cinci ani Aliakbar Barmayoun, pe atunci preşedinte în exerciţiu al Rotary Club Timişoara,  lansa proiectul caritabil „Duck race” („Cursa răţuştelor”) au fost destui potentaţi ai vremii şi oameni obişnuiţi care  l-au privit amuzaţi şi neîncrezători. Li se părea o enormitate să lansezi la apă 5000 de răţuşte din plastic numerotate, purtătoare de noroc pentru deţinătorii numerelor celor ajunse primele la linia de sosire. Banii colectaţi prin această loterie inedită în România acelor ani urmau a fi folosiţi pentru reabilitarea fântânii din Piaţa Unirii şi pentru dotarea câtorva şcoli timişorene cu filtre de apă, pornindu-se de la premisa că apa este o sursă vitală pentru viaţă şi de sănătatea ei depinde şi sănătatea omenirii.  Iată că acel proiect inedit înscris în tema Rotary Internaţional „Să facem visele realitate” dus la bun sfârşit de cluburile rotary Timişoara, Timişoara Cetate şi Timişoara Ripensis a rămas valabil şi pentru anii următori.

S-a ajuns acum la cea de-a cincea ediţie consecutivă a Festivalului „Bega Bulevard” care include pe lângă o serie mare de acţiuni desfăşurate pe malurile primului canal navigabil din România şi întrecerea răţuştelor galbene. De data aceasta banii colectaţi prin vinderea celor 5000 de taloane de participare („de adopţie”) pe Strada Alba Iulia şi în Piaţa Unirii vor fi donaţi Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, pentru a contribui la construirea unui nou corp de clădire (două dintre actualele clădiri ale spitalului au fost retrocedate). Clădirea, care va cuprinde 7 secţii, va costa în final circa 15 milioane de euro şi până azi s-au strâns abia 10 mii.

 

Iata programul Bega Bulevard!

Vineri, 7 septembrie (zona Flora):

Ora 17 – Expozitia despre reabilitarea Canalului Bega
Ora 19 – Concert de muzica de fanfara cu Temeswarer Big Band
Ora 19,45 – Deschiderea oficiala
Ora 20 – Parada ambarcatiunilor de pe Bega si a sectiilor de canotaj si kaiac a cluburilor sportive din Timisoara si de la Clubul Sportiv Arad
Ora 20,30 – Concert Effect Unplugged
Ora 21,15 –Concert world music – folklortronik Madalin Luca

Sambata, 8 septembrie:

Ora 10 – Concurs cu barci- dragon la care sunt invitati sa participe si spectatorii, impreuna cu Clubul Nautic Banat si Clubul Sportiv Arad(zona Flora)
Ora 10 – Spectacol interactiv pentru copii cu Eva Labadi si Mircea Chiu: Praslea cel Voinic si Merele de Aur (pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 10- Picnic cu lectura (zona Flora)
Ora 11 – Initiere in arta canotajului pe simulatoare(zona Flora)
Ora 11 – Ateliere pentru copii (pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 16 – Prezentarea instrumentelor muzicale pe intelesul celor mici, cu Johnny Bota si Bega Blues Band(pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 17 -Regata de canotaj si kaiac cu sportivii de la cluburile din Timisoara si Club Sportiv Arad (zona Flora)
Ora 18– Concert ALL Friends Band (pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 18,30 – Simulare de salvare intr-o situatie de urgenta cu Formatiunea de Intervente Rapida a Primariei, SALVO, impreuna cu Paramotor Club al UVT, care vor face demonstratii de parapanta (Podul de la Maria)
Ora 20,30 – concert cu formatia de rock/pop/jazz a Liceului de muzica “Josif Marinkovic” din Zrenianin (zona Flora)
Ora 21- concert jazz cu trupa timisoreana Jazzy Bit (zona Flora)
Ora 21,45 – concert de saxofon cu Liviu Butoi (zona Flora)
Ora 22 – lansare de lampioane (Podul de la Maria)

Duminica, 9 septembrie:

Ora 9 – PitiShow -program pentru copii transmis in direct la Radio Romania Timisoara(pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 12 – Ghidaje pe Bega – Sa cunoastem istoria Canalului si a podurilor (zona Flora)
Ora 12,30 – Parada Teatrului pentru Copii si Tineret Merlin (zona Flora)
Ora 17 – Concursul de ratuste, organizat de Clubul Rotaract Timisoara. Sumele adunate vor fi donate Spitalului pentru Copii Louis turcanu din Timisoara

Ioan Claudiu Daniel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare