Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

robu despre coifan si procedura

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
26.9 ° C
27.8 °
26.1 °
36 %
2.6kmh
0 %
vin
27 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Tensiuni în PNL  Timiş după ce au fost anunţaţi oficial candidaţii partidului la parlamentare. Mărul discordiei îl reprezintă colegiul senatorial pe care va candida Petru Ehegartner, colegiu câştigat în 2008 de Nicolae Robu, dar şi colegiul unde va candida Ben Oni Ardelean, un candidat apărut de nicăieri conform gurilor rele din partid.

Concret Ovidiu Drăgănescu a contestat la partid procedura de alegere a candidatului, unde s-a pus doar 10% accentul pe sondajele de opinie şi 60% pe aşa numita meritocraţie, sistemul inventat de preşedintele Robu pentru stabilirea candidaţilor. S-a mai luat în calcul cu 30% şi votul Biroului permanent.

Explicaţia lui Nicolae Robu a fost că oricine era pus în sondaje ar fi obţinut scoruri bune, deoarece deşi este vorba de vot uninominal, sondajele s-au făcut pe alianţă şi posibilii candidaţi sunt văzuţi prin prisma partidului.

Pe de altă parte Viorel Coifan s-a arătat dezamăgit de alegerile făcute de colegi şi a părăsit barca conducerii liberale, anunţându-şi demisia din funcţia de vicepreşedinte al partidului, rămânând doar membru.

In 4 octombrie a avut loc nominalizarea candidatilor PNL pentru colegiile de deputati si senatori din judetul Timis. Din cele 14 colegii, liberalilor le-au revenit doar 5. Nu am participat la negociere, asa ca nu imi asum rezultatul acesteia. Din cele 5 colegii, 2 erau deja „arvunite”, in sensul ca pe colegiul 1 de deputati concureaza din nou actualul deputat Horia Cristian, iar in colegiul 3 – in care eu locuiesc si de care m-am ocupat ani de zile – concureaza Maria Grapini din partea Partidului Conservator. Nu comentez cat de „democraticae” a fost intelegerile de la nivel central prin care actualii parlamentari isi post pastra colegiile daca doresc sa candideze, sau nominalizarile facute in plic. Eu am crezut intotdeauna ca libera competitie este unul din motoarele progresului. De aceea sunt liberal. In fine, au ramas 3 colegii disponibile: 2 in Timisoara pentru Senat si unul in judet in zona Sannicolau Mare. In urma cu 2 saptamani, Ben Oni Ardelean din Hunedoara si-a depus candidatura pentru colegiul 1 Senat pentru care anterior si-a manifestat interesul Petre Ehegartner. Pentru colegiul 2 mi-am depus eu candidatura. Acum o saptamana, colegul Ehegartner si-a reevaluat intentia si a optat pentru colegiul 2. Astfel s-au creat premizele pentru o concurenta fraticida intre doi membrii ai Biroului Politic Teritorial: presedintele organizatiei municipale, pe de o parte, si vicepresedintele organizatiei judetene, pe de alta parte. Teoretic, greu de ales! Practic, „pe surse”, se cunosteau deja preferintele. Si atunci trebuiau obiectivate aceste preferinte. Cum? Reteta este foarte simpla. Se ia o grila de evaluare utilizata pentru departajarea candidaturilor in cadrul unei liste depuse la alegerile locale si care nu a mai fost actualizata din iunie, se efectueaza un sondaj telefonic prin call center in urma caruia toti candidatii au obtinut scoruri foarte apropiate (?!?) si apoi se supun candidaturile la vot. Atunci cand vicepresedintele care a obtinut cele mai multe voturi la alegerile interne din 2010 – adica eu – primeste doar 4 voturi „DA” si 18 „NU”, inseamna ca a aparut o problema de credibilitate. Chiar daca ea este formala. In aceste conditii, din respect fata de mine si cei care ma cunosc, mi-am dat demisia in scris din pozitia de vicepresedinte care, din pacate, pentru multi este doar una formala. Raman membru al Biroului. Am insa un sentiment amar fata de miopia si ingratitudinea unor colegi care, din lasitate, au preferat repetarea scenariului de la alegerile generale din 2008 cand prin impunerea unui candidat de la Centru, PNL Timis a pierdut un loc de deputat in Parlamentul Romaniei. Se pare ca nu dorim sa invatam nimic din lectiile pe care istoria foarte recenta ni le-a oferit.”, spune Viorel Coifan pe contul personal de facebook.

Între timp colegii săi se pregătesc de campanie, o campanie care se anunţă dură, mai ales pentru Cosmin Costa, cel care va trebui să ducă o luptă în patria care A.R.D. -e şi anume în colegiul Sânnicolau.

O.T.

Vezi explicaţiile lui Nicolae Robu referitor la contestatarul Drăgănescu şi la demisionarul Coifan, precum şi faţă de procedura de alegere a candidaţilor PNL Timiş.

[jwplayer mediaid=”5768″]

[jwplayer mediaid=”5778″]

imagine Răzvan  Dobrică

Iată mai jos care sunt aşteptările candidaţilor PNL Timiş la alegeri!

Petru Ehegartner

[jwplayer mediaid=”5785″]

Ben Oni Ardelean

[jwplayer mediaid=”5792″]

Horia Cristian

[jwplayer mediaid=”5799″]

Cosmin Costa

[jwplayer mediaid=”5807″]

imagine Răzvan Dobrică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare