De vreo cȃţiva ani, concediile reprezintă un lux  pentru cei mai mulţi dintre romȃni. Banii puţini ȋi fac pe tot mai mulţi să stea acasă sau să opteze doar pentru concedii de weekend. Daca vorbim de timişeni, aceştia au umplut toată vara ştrandurile, malurile rȃurilor, dar şi zonele de pădure, la un grătar sau pur şi simplu la o gură de aer curat şi mai rece. Cheltuiala a fost cu mult mai mică faţă de bugetul pe care l-ar fi cheltuit ȋntr-o vacanţă din ţară sau din străinătate.

În ceea ce priveşte vacanţele din sezon, timişenii au optat şi pentru ofertele “last minute”. Acest gen de concedii au fost preferate de persoanele care nu obişnuiesc să planifice, ȋn detaliu, concediul. Şi aici ofertele au fost care de care mai tentante, atȃt pe meleaguri romăneşti, cȃt şi dincolo de graniţă.

Dacă pentru unii perioada de concediu s-a terminat, pentru alţii, abia acum ȋncepe. Spre exemplu, ȋn Romȃnia, luna septembrie este dedicată programului naţional “Litoralul pentru toţi”, unde un sejur se vinde la preţuri foarte mici, comparativ cu cele din sezon. În acest an sunt ȋnscrise ȋn cursă aproximativ 40 de hoteluri cu peste 3 mii de locuri de cazare. Programul se derulează anual, de doua ori. O dată ȋninte de ȋnceperea sezonului de vară şi ȋncă o dată toamna, cȃnd hotelierii scad substanţial preţurile. De asemenea, tot acum hotelierii străini fac reduceri de preţ. Grecia rămȃne destinaţia cea mai accesibilă pentru buzunarul unui om de rȃnd. Pe podiumul ofertelor pot fi incluse şi Bulgaria sau Muntenegru, unde preţul unui concediu se ȋnjumătăţeşte, comparativ cu luna precedentă.

 

Denise Popa

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!